Bat za meso

4 items total
Čekić za meso PROFI PLUS, 25 cm, WMF
32,99 € –7 %
Čekić za meso PROFI PLUS, 25 cm, WMF
Online na zalihama (5 pcs)
30,45 €
WM1872946030
Čekić za meso GOOD GRIPS, 25 cm, crni, plastika, OXO
17,85 €
OXO11285000
Čekić za meso PROFI PLUS, 34 cm, WMF
46,99 € –10 %
Čekić za meso PROFI PLUS, 34 cm, WMF
Online na zalihama (71 pcs)
42 €
WM1873086040
Čekić za meso GOOD GRIPS, 23 cm, crni, aluminij, OXO
22,47 €
OXO11343501

Čekići za meso – najbolji alat za omekšavanje vašeg mesa

Koja je svrha tucanja mesa?

Tucanje mesa metoda je kuhanja koja uključuje upotrebu čekića ili valjka za omekšavanje, izravnavanje i omekšavanje mesa. Glavni cilj mljevenja mesa je razgradnja mišićnih vlakana i vezivnog tkiva, što rezultira delikatnijim i probavljivijim mesom. Ova metoda posebno dobro funkcionira s tvrđim mesom, ali sve vrste mesa mogu se omekšati pomoću uređaja za omekšavanje mesa, ovisno o receptu.

Lupanje mesa također pomaže da se mesni kotleti spljošte i ujednače, osiguravajući da se dosljedno kuhaju ili prže. Ovo je posebno važno kada se meso peče na roštilju ili u tavi jer osigurava da se meso ravnomjerno peče bez da zagori ili da se izvana osuši.

U konačnici, lupanje mesa je korisna tehnika za poboljšanje okusa i teksture tvrdih komada mesa, a također vam može pomoći da kuhate s većom ujednačenošću.

Koje su razlike između mljevenja mesa i omekšivača?

I mljevenje mesa i omekšivač mesa koriste se za pripremu mesa, ali služe za malo drugačije svrhe.

Mlatilicu za meso karakterizira ravna, čvrsta površina. Uglavnom se koristi za ravnanje i stanjivanje mesa. Primarni zadatak stroja za mljevenje mesa je izravnati debljinu mesa, čineći ga tanjim i mekšim, a istovremeno osigurati ravnomjerno pečenje.

Čekić za meso ili uređaj za omekšavanje mesa vrsta je čekića s dugom drškom i glavom s dvije vrste površina - ravnom površinom i površinom sa zupcima za omekšavanje i lomljenje grubih vlakana u komadu mesa za izradu nježniji je i lakši za žvakanje. Proces omekšavanja mesa može biti posebno koristan za tvrđe vrste mesa, poput odreska ili pečenja, koje može biti izazovno pripremiti na način da se dobije vlažan, mekan komad mesa.

Zaključno, čekić za meso uglavnom se koristi za ravnanje mesa, dok se uređaj za omekšavanje mesa koristi za otapanje žilavih vlakana i mekše meso.

Također možete pregledati druge kulinarske alate koje imamo dostupne na Kulina, kao što su električni mlinovi za meso, tave za roštilj, univerzalne tave, i termometri za hranu.