istakači

7 items total
Točilica za vino i čep za vino 2u1 CLEVER & MORE, WMF
13,44 €
WM0658526030
Lijevak za dekantiranje vina, 9 cm, WMF
Lijevak za dekantiranje vina, 9 cm, WMF
Online na zalihama (10 pcs)
31,50 €
WM0658446040
Točilica za vino VINO, WMF
Točilica za vino VINO, WMF
Online na zalihama (5 pcs)
21 €
WM0641056040
Točilica za vino i čep za vino 2u1, WMF
21 €
WM0640667920
Čep za vino RO Rosendahl srebrna
49,95 € –9 %
Čep za vino RO Rosendahl srebrna
Online na zalihama (6 pcs)
45,15 €
RSD25046
Istakač za vino GRAND CRU, 8 cm, Rosendahl
27,72 €
RSD25037
Točilica za vino SOMMELIER, Zwilling
45,49 € –9 %
Točilica za vino SOMMELIER, Zwilling
Online na zalihama (3 pcs)
41 €
ZW39500050

Točilice – otmjen način za posluživanje vina

Koje su prednosti korištenja a točilica za vino?

Dok je točio vino, a točilica za vino korisno je imati budući da nudi sljedeće prednosti:

  • Kontrola protoka vina: A točilica za vino pomaže u kontroli protoka vina dok se toči, smanjujući vjerojatnost prolijevanja i kapanja.
  • Prozračivanje: Određeni točioci vina napravljeni su za prozračivanje vina dok se toči, čime se povećava okus i miris pića.
  • Praktičnost: Točiocima vina jednostavno je rukovati i ne zahtijevaju nikakvu specijaliziranu obuku. Jednostavno pričvrstite izlivač na grlić boce i spremni ste za točenje.

U Kulina imamo izlijevače renomiranih proizvođača kao što su WMF i Zwilling koji su i moderni i jednostavni za upotrebu. Također, imamo široku ponudu čepova za vino i vadičepa koji olakšavaju otvaranje boca vina.

Koja je razlika između a točilica za vino, a čep za vino, i a dekanter za vino?

U posluživanju vina, a točilica za vino, čep za vino, i dekanter za vino su različite vrste opreme koje se koriste za različite zadatke.

  • A točilica za vino je alat koji se koristi za upravljanje protokom vina tijekom točenja u čašu. A točilica za vino često se sastoji od dodatka nalik izljevu koji pristaje preko grla boce vina i pomaže da vaš stolnjak i radna površina budu čisti od prolijevanja, kapanja i mrlja. Određene posude za točenje vina napravljene su za prozračivanje vina dok se toči, povećavajući njegov okus i miris.
  • Drugo, čep za vino je alat koji se koristi za zatvaranje otvorene boce vina kako bi se sačuvao okus i miris vina. Čepovi za vino dolaze u različitim veličinama i oblicima kako bi odgovarali različitim bocama i mogu se izraditi od raznih materijala. A čep za vino obično se koristi nakon što se boca otvori ili vino nije u potpunosti potrošeno, au boci ga je ostalo.
  • Posude za vino , s druge strane, posude su u koje se ulijeva vino prije posluživanja. Obično imaju veliko postolje i mali vrat te su izrađeni od stakla. Glavna svrha dekantera za vino je riješiti se bilo kakvog taloga koji se mogao nakupiti u boci tijekom vremena, a koji može narušiti okus i teksturu vina.