mjerice za alkohol

2 items total
Barska mjerica LOFT BAR, WMF
Barska mjerica LOFT BAR, WMF
Online na zalihama (7 pcs)
27,30 €
WM0600126030
Mjerica STEEL, 7 cm, srebrna, nehrđajući čelik, OXO
15,65 €
OXO3130700

Jiggers – precizan dodatak za vaše koktele

Što su koktel jiggers?

Koktel jiggers su mjerni alati koji se koriste u barmenstvu za precizno mjerenje i točenje malih količina tekućih komponenti u piće. Obično se izrađuju od dva mala stošca različitih volumena povezanih zajedno, po jedan na svakom kraju.

U Kulina možete pronaći nekoliko koktela žlice za mjerenje od renomiranih proizvođača kao što su Rosendahl i WMF.

Koja je razlika između jednostrukih i dvostrukih jiggera?

Temeljna razlika između jednostrukih i dvostrukih jiggera je u tome kako su dizajnirani i kako rade. Oba su barska oprema koja se koristi za mjerenje i točenje tekućih sastojaka tijekom izrade koktela.

Jednostruki jigger je jednostavna posuda za mjerenje ravnih stranica sa samo jednom komorom za skladištenje i doziranje tekućine. Kako bi se osiguralo točno izlijevanje i mjerenje, često ima unutarnje mjere na zidovima.

Dvostruki jigger sadrži dva odjeljka različitih veličina i može držati i mjeriti različite količine tekućine. Praktičniji su od pojedinačnih jiggera jer omogućuju barmenima da mjere različite količine tekućine brže i bez potrebe za mijenjanjem instrumenata.

Osim jiggera, možda ćete trebati i druge alate za barmene pa svakako provjerite naše kolekcije barmenskih žlica, setova za barmene i drugih alata za barmene. A ako ste ljubitelj otmjenih koktela ili ako tražite elegantan poklon, trebali biste također pregledati naše kolekcije čaša za koktelei čaša za dugo piće za neke elegantne stakleni pribor za uživanje u piću.

Zašto je važno koristiti koktel žlice za mjerenje?

Ključno je koristiti miješalicu za koktele iz više razloga:

Konzistencija – jigger osigurava da se svaki sastojak doda u istoj količini svaki put kada se piće miješa. Ovo je posebno važno u barovima i restoranima gdje nekoliko barmena može pripremati isto piće.

Preciznost – miješalica osigurava da je svaki sastojak ispravno odmjeren, eliminirajući pretjerano ili nedovoljno izlijevanje. O tome ovisi i okus i jačina pića.

Učinkovitost – Uklanjanjem potrebe za mjerenjem očne jabučice ili korištenjem mjernih žlica, upotreba jiggera također može pomoći da se ubrza proces pripreme koktela.