Japanski noževi

13 items total
Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 5000MCD, 24 cm, Miyabi
595 €
MB34378241
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Online na zalihama (5 pcs)
91,35 €
FDCK8175724
Japanski nož za meso GYUTOH 7000D, 24 cm, MIYABI
362 €
MB34543241
Japanski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
390 €
DNGRSXL9309
Japanski Gyutoh nož 5000MCD, 24 cm, Miyabi
586 € –19 %
469 €
MB34373241
Japanski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 24 cm, javor, Miyabi
416 € –28 %
299 €
MB34073241
Japanski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 24 cm, Miyabi
326 € –19 %
263 €
MB34681241
Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 5000FCD, 24 cm, Miyabi
290 € –20 %
232 €
MB34680241
Japanski nož za kruh 5000FCD, 24 cm, Miyabi
277 €
MB34686241
Japanski nož za meso GYUTOH 5000MCD 67, 24 cm, javor, Miyabi
626 € –23 %
479 €
MB34401241
Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 4000FC, 24 cm, Miyabi
226 € –5 %
213 €
MB33950241
GYUTOH Japanski nož za meso, 24 cm, 4000FC, MIYABI
219 € –11 %
193 €
MB33951241

Japanski noževi - oštri kao mač

Što su japanski noževi?

Japanski noževi imaju dugačku i tanku oštricu sa šiljastim vrhom i izvorno su se koristili za rezanje tankih šnita sirove ribe i pripremu sushija. Lakši su, osjećaju se uravnoteženije u ruci i savršeni su za precizne zadatke. Izrađuju se od tvrđeg i tanjeg čelika - nehrđajućeg čelika ili haganea, što je isti čelik od kojeg se izrađuju japanski mačevi. Ručke japanskih noževa izrađene su od tvrdog drva.

Čemu služe japanski noževi?

Japanski noževi - zbog dugih, tankih oštrica - mogu se koristiti za rezanje ribe ili velikih komada mesa (osobito za odreske). Postoje mnoge vrste specifičnih japanskih noževa (kao što su Gyutou, Yanagi, Usuba ili Deba) koji se mogu koristiti za sve precizne zadatke od otkoštavanja piletine do filetiranja ribe do tankog rezanja bilo kojeg povrća.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne japanske noževe koje proizvode pouzdane marke kao što su Dellinger ili MIYABI. Također možete odabrati kovane japanske noževe nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije japanske noževe ovdje.

Kako naoštriti japanski nož?

Japanski noževi mogu biti dvosjekli ili jednosjekli (tradicionalni). Izrađeni su od tvrdog čelika koji se zapravo lakše oštri od mekog čelika koji se koristi za zapadnjačke noževe. Da biste naoštrili svoj japanski nož, potreban vam je brusni kamen. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj japanski nož?

Japanski noževi su velika investicija pa ako želite da vaš japanski nož traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • kada režete japanskim nožem, nemojte rezati izravno na tvrdim površinama kao što su kamena radna ploča, sudoper od nehrđajućeg čelika, tanjur ili na daskama za rezanje od stakla, keramike, bambusa i drugih tvrdih materijala. Mekana plastična daska za rezanje je najbolja
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe.
  • redovito oštrite svoj nož