Kalupi za pizzu

1 items total

Posude za pizzu - napravite savršenu pizzu kod kuće

Kada bi a kalup za pizzu ispostavilo se da morate imati?

Ponekad je sve što vam treba za poboljšanje raspoloženja najsirnija, najukusnija i najmasnija pizza. Međutim, pizzerija u vašem susjedstvu možda neće uvijek biti otvorena kada imate apetit za pizzu. U takvim danima priprema ovog ukusnog talijanskog jela kod kuće zahtijeva najviše kalup za pizzu.

A kalup za pizzu koristi se za pečenje pizze. Obično je to aluminijski ili metalni disk s neprianjajućom površinom i visokom otpornošću na ogrebotine kako bi se omogućilo izlaženje vlage i stvaranje hrskave korice. A kalup za pizzu pomaže u stvaranju jela koje je ukusnog izgleda i precizno oblikovano.

Kada radite domaću pizzu, svakako pogledajte našu kolekciju noževa za pizzu i sjeckalica za bilje.

Može li a kalup za pizzu koristiti za nešto drugo?

A kalup za pizzu nedvojbeno se može koristiti za nekoliko stvari osim za pečenje pizza kao što je kruh i ostalo, između ostalog. Posude za pizzu nude ugodnu, ravnomjernu toplinu, što ih čini idealnim za pečenje kruha i peciva. Od njih se između ostalog mogu napraviti pite, challah i kroasani.

Posude za pizzu izvrsne su i za pečenje povrća. Ridovi na dnu pomažu u stvaranju hrskavih rubova, dok visoke stranice tave pomažu da povrće ne zagori. Osim toga, pravljenje palačinki i vafla na posudama za pizzu također je nevjerojatna ideja. Vafli i palačinke ne lijepe se za visoke stranice tave, a izbočine na dnu pomažu u stvaranju lijepe, hrskave korice. Posljednje, ali ne i najmanje važno, moguće je kuhati piletinu i ribu na posudama za pizzu. Grebeni na dnu pomažu u stvaranju lijepe hrđe, a visoke stranice tave pomažu da riba i perad ne ispadnu kroz rešetke.

Koja je razlika između a kalup za pizzu i a kamen za pizzu?

Tipično, a kalup za pizzu je tanka, okrugla posuda izrađena od aluminiziranog čelika ili aluminija, koji su uobičajeni materijali za tradicionalno posuđe. A kamen za pizzu, također poznat kao kamen za pečenje, plosnati je, obično kružni, komad prirodnog kamena ili keramičkog materijala koji se koristi za pečenje pizza, kruha i drugih peciva. Dizajniran je tako da replicira okruženje pečenja tradicionalnih zidanih pećnica, što pomaže u stvaranju hrskavije korice i ravnomjerno pečenih nadjeva.