otvarači boca

12 items total
Sablja za šampanjac LUXURY, 30 cm, maslinasta drška, Laguiole
49,35 €
LAGSDV-301333
Otvarač za boce JOHNNY CATCH, Höfats
Otvarač za boce JOHNNY CATCH, Höfats
Online na zalihama (4 pcs)
36,75 €
HO040201
Otvarač za boce UTILO, Blomus
Otvarač za boce UTILO, Blomus
Online na zalihama (10 pcs)
26,72 €
BM63145
Otvarač za boce JOHNNY CATCH, magnetski, nehrđajući čelik, Höfats HO040101
Otvarač za boce VOTVÍRÁK, američki orah, mat čelik, UBRD
61,95 €
UBRD95AOMAT
Otvarač za boce VOTVÍRÁK, američki orah, sjajni čelik, UBRD
61,95 €
UBRD95AOLESK
Otvarač za boce VOTVÍRÁK, hrast, čelik mat, UBRD
61,95 €
UBRD95DUMAT
Otvarač za boce VOTVÍRÁK, hrast, sjajni čelik, UBRD
61,95 €
UBRD95DULESK
Otvarač za boce GRAND CRU, 14 cm, crna/srebrna, Rosendahl
33,60 €
RSD25010
Otvarač za boce HAMBURGER HEBER, 5 cm, srebrna, Philippi
25,10 €
PHP273056
Rezač folije vina SOMMELIER, Zwilling
29 € –5 %
Rezač folije vina SOMMELIER, Zwilling
Online na zalihama (1 pcs)
27,30 €
ZW39500047
Otvarač za boce VIRGULA, 10 cm, nehrđajući čelik, Alessi
35,70 €
ALFGO06

Otvarači za boce – otvorite svoja omiljena pića s lakoćom

Što su otvarači za boce?

Otvarači za boce su alati koji se koriste za uklanjanje zatvarača (obično čepova). Napravljene su tako da odvoje vrh bez razbijanja boce ili prolijevanja sadržaja. Otvarači za boce izrađeni su od čvrstih materijala kao što su nehrđajući čelik ili drvo i dolaze u različitim veličinama i stilovima.

Otvarači za boce ključni su alat za svakoga tko voli konzumirati flaširana pića. Oni su jednostavni, ali učinkoviti alati koji mogu brzo i jednostavno otvoriti bocu bez ozljeđivanja korisnika, posude (osim šampanjskih sablja) ili prolijevanja njezinog sadržaja.

Na Kulina nudimo različite vrste otvarača za boce renomiranih proizvođača kao što su Höfats, Philippii UBRD.

Koje su vrste otvarača za boce dostupne na Kulina?

Postoji nekoliko različitih tipova otvarača za boce dostupnih na našoj web stranici, svaki dizajniran za određenu svrhu ili stil. Slijedi nekoliko najpopularnijih vrsta otvarača za boce:

  • Ručni otvarač za boce: Ovaj stil otvarač za boce , koji je najrasprostranjeniji, sastoji se od jednostavnog alata s ravnim krajem koji se koristi za odvajanje čepova boca. Neki prijenosni otvarači za boce imaju i drugi kraj koji se može koristiti za otvaranje limenki ili odvrtanje čepova za boce.
  • Zidni otvarač za boce: Radi praktičnosti, ovaj stil otvarač za boce obično se objesi na zid ili radnu površinu. Čep se skida metalnom pločicom s malim rubom ili polugom, a često postoji posuda za hvatanje čepova dok padaju.
  • Krunski otvarač čepova: Krunski čepovi, koji se često nalaze na bocama piva, mogu se otvoriti jednim od krunskih otvarača dostupnih od Kulina. Ovi otvarači za boce napravljeni su tako da čvrsto prianjaju na krunski čep, dajući vam mogućnost da ga uklonite bez lomljenja boce ili curenja njezinog sadržaja.
  • Sablja za šampanjac: Kulina pruža sablju za šampanjac za elegantno otvaranje boca šampanjca. Ove sablje su namijenjene za rezanje ruba boce šampanjca, pucanje grla i oslobađanje čepa. Za poseban događaj šampanjac sabljas je elegantan i dramatičan način otvaranja boce.

Kakva je povijest šampanjca sablja i šampanjac?

Povijest sablje za šampanjac, također poznate kao sabraža, može se pratiti unatrag do vremena Napoleona Bonapartea u kasnom 18. i ranom 19. stoljeću.

Prema legendi, tijekom Napoleonovih pohoda on i njegovi časnici slavili bi pobjede otvarajući boce šampanjca svojim mačevima. Tradicija se nastavila i nakon kraja Napoleonove ere, a s vremenom je postala popularna među francuskim aristokratima, a kasnije se proširila i na druge zemlje.

Prvi zabilježeni slučaj sablje zapravo je bio 1812. godine, kada je konjički časnik po imenu Francois-Antoine Hollande navodno otvorio bocu šampanjca svojom sabljom nakon bitke kod Borodina. Ovaj je čin brzo postao popularan među časnicima, a ubrzo ga je prihvatila i aristokracija kao način da impresioniraju goste na zabavama i proslavama.

S vremenom je tehnika sabraže postala sve profinjenija, a sablja za šampanjac razvijena je posebno za tu svrhu. Sablja za šampanjac obično ima dugu, ravnu oštricu s tupim rubom, što omogućuje čisti lom uz šav boce. Sablja se koristi tako da se njome prolazi duž ruba boce, stvarajući malu pukotinu koja dopušta pritisku unutar boce da potisne pluteni čep i stakleni ovratnik iz vrha boce.

Danas se sabraža često izvodi na posebnim događajima i proslavama, a postala je i popularna tradicija u industriji vina i jakih alkoholnih pića. Iako se može činiti riskantnim i opasnim načinom otvaranja boce šampanjca, kada to ispravno učini vješt praktikant, to može biti spektakularan i impresivan prikaz tehnike i majstorstva.

Općenito, Kulina nudi izbor vrhunskih otvarača za boce koji zadovoljavaju niz potreba i ukusa, od tradicionalnih ručnih otvarača do specijaliziranijih dizajna za otvaranje određenih vrsta boca.

A ako tražite još dodataka za barove, provjerite naš izbor drugih alata za barmene, hladnjaka za boce i čaša uključujući čaše za pivo za sve ljubitelje piva.