Posude za spremanje kave

3 items total
Kutija za kavu KULT, WMF
Kutija za kavu KULT, WMF
Online na zalihama (11 pcs)
63,63 €
WM0630976030
Organizator kapsula za kavu, Eva Solo
39,95 € –20 %
Organizator kapsula za kavu, Eva Solo
Online na zalihama (25 pcs)
31,71 €
ES501101

Posude za pohranu kave – dizajnirane da vašu kavu održe dulje svježom

Što su posude za čuvanje kave?

Posude za pohranu kave su posude izrađene posebno za pohranu zrna kave, mljevene kave ili kapsula kave. Oni su namijenjeni održavanju kave što svježijom i ukusnijom štiteći je od svjetlosti, zraka i vlage te održavanju vaše kuhinje dobro organiziranom.

Na web-mjestu Kulina dostupni su mnogi različiti tipovi spremnika za pohranu kave poznatih proizvođača kao što su Brabantia i WMF. Također možete pregledavati naše spremnike za pohranu čaja i druge spremnike za pohranu hrane.

Kako čuvam kavu?

Važno je pravilno skladištiti kavu kako biste očuvali njezin okus i svježinu. Evo nekoliko savjeta za čuvanje kave:

  • Držite je hermetički zatvorenom: jedan od najgorih neprijatelja kave je izloženost zraku. Odaberite hermetički zatvoren spremnik, kao što je kutija za kavu s poklopcem koji čvrsto prianja ili vakuumirana vrećica, za pohranu vaše kave.
  • Držite je suhom: Vlaga također može promijeniti okus kave. Kava se ne smije čuvati u vlažnom prostoru ili u blizini izvora vlage kao što su štednjak ili sudoper.
  • Držite je na hladnom: toplina može ubrzati proces oksidacije, što uzrokuje ustajalo kavu. Kavu treba čuvati na hladnom, tamnom mjestu daleko od izravne sunčeve svjetlosti i izvora topline.
  • Izbjegavajte držanje u hladnjaku ili zamrzivaču: Suprotno uobičajenoj pretpostavci, pohranjivanje kave u hladnjak ili zamrzivač zapravo može oštetiti njezin okus. Vlaga i mirisi iz drugih predmeta u hladnjaku ili zamrzivaču mogu prodrijeti u kavu i promijeniti njezin okus.
  • Kupujte u malim količinama: kako biste osigurali optimalnu svježinu, kupujte kavu u malim količinama koje možete potrošiti u roku od tjedan ili dva. Ako kupujete na veliko, držite višak u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču i izvadite samo ono što vam je potrebno.

Slijedeći ove smjernice, možete jamčiti da vaša kava ostane što svježija i ukusnija.

Kako mogu organizirati mjesto za čaj i kavu u svojoj kuhinji?

Da biste postavili stanicu za čaj i kavu u svojoj kuhinji, počnite tako što ćete odlučiti o mjestu, kao što je radna ploča, polica ili ormarić. Prikupite svu potrebnu opremu, kao što je aparat za kavu, čajnik, mlinac za kavu, aparati za čaji tako dalje. Održavajte čisto okruženje bez nereda i dodajte osobne detalje kao što su ukrasi kako biste prostor učinili dobrodošlijim i jedinstvenijim.

Kako bi vaša kava ostala svježa, uložite u kavu posuda za pohranjivanje i čuvajte svoj čaj i kavu u skladu s gore navedenim pravilima. Odaberite posudu koja je odgovarajuće veličine za količinu kave koju redovito koristite kako biste spriječili rasipanje i održali svoju kavu svježom.