Kalup za kanele ELASTOMOULE, za 8 canelé peciva, 5,5 cm, silikon, de Buyer

Code: DB183401
Brand: de Buyer
67,10 €
Online na zalihama (7 pcs)

Profesionalni silikonski kalup za 8 canelé torti? 5,5 cm Elastomoule® pogodan je za toplu i hladnu pripremu. Savršen oblik s oštrim rubovima za savršenu prezentaciju vaših kreacija.

Detailed information

Product detailed description

Profesionalni silikonski kalup za 8 canelé kolača ⌀ 5,5 cm Elastomoule® pogodan je za toplu i hladnu pripremu. Savršen oblik s oštrim rubovima za savršenu prezentaciju vaših kreacija.

Profesionalni silikonski kalupi Elastomoule® francuske tvrtke de Buyer apsolutni su vrh na tržištu. Zahvaljujući posebnom materijalu - silikonskoj pjeni koja sadrži metalnu prašinu, ovi oblici su izuzetno toplinski vodljivi i time jamče savršen rezultat. Tijesto će biti ravnomjerno pečeno, s karameliziranim slojem po cijeloj površini. Elastomoule® kalupi mogu izdržati temperature od -70°C do +300°C, tako da su prikladni i za pečenje i za naknadno skladištenje u zamrzivaču. Francuski kuhari koriste ove kalupe za pripremu raznih pečenih i nepečenih predjela i slastica. Prikladni su i za razne kreme od jaja, šlag pjene, aspike itd.

Profi silikonski kalupi Elastomoule® de Buyer ukratko:

  • fleksibilna i neljepljiva silikonska pjena s metalnom prašinom
  • izuzetno brz prijenos topline zahvaljujući mikromjehurićima u materijalu
  • savršena karamelizacija pečenog sadržaja
  • patentirani sustav
  • pogodni za pečenje i zamrzavanje, podnose temperature od -70°C do +300°C
  • profesionalna kvaliteta

Upotreba Elastomoule® kalupa:

  • Prije prve uporabe kalupe operite sapunicom ili u perilici posuđa. Kalup prije prve uporabe samo namažite s malo ulja ili maslaca. Više neće biti potrebno za daljnju upotrebu.
  • Ako kalupe koristite u pećnici, stavite ih izravno na rešetku, a ne na lim za pečenje. Bit će puno bolja cirkulacija topline na roštilju i ravnomjernije pečenje sadržaja. Preporučljivo je staviti rešetku u donji dio pećnice.
  • Temperature koje se koriste za pečenje u Elastomoule® silikonskim kalupima su iste kao i za konvencionalne limene kalupe za pečenje.
  • Nemojte koristiti u pećnici u načinu grill, infracrvene zrake mogu ozbiljno oštetiti kalupe.
  • Može se koristiti u mikrovalnoj pećnici.
  • Nikada ne stavljajte u pećnicu ako su neke šupljine kalupa prazne! U prazna mjesta nakapajte malo ulja ili ih pospite brašnom.
  • Nemojte koristiti nož ili druge oštre predmete za rukovanje kalupom.
  • Lako se čisti pod mlazom vode ili u perilici posuđa.

Francuski specijalitet - lisnato tijesto Canelés de Bordeaux, poznato i kao cannelé Bordelais, apsolutno su čarobni. Mali kolačići s bogatom aromom ruma i vanilije zatvoreni ispod hrskave karamel korice. Ovaj popularni recept razvio je prije oko 300 godina nepoznati kuhar iz Bordeauxa. Od tada je doživio mnoge modifikacije. Sjajna, tamnosmeđa do gotovo crna površina, gorko-slatki okus u prvom zalogaju, hrskava slatkasta karamelna korica u savršenom kontrastu s nježnom sredinom mirisnom vanilijom i rumom - osnovne su karakteristike ovog deserta. Ovi kolačići nakon godina ponovno dolaze u središte pozornosti, a s vremenom će sigurno konkurirati Crème brûléeu za najpopularniju karameliziranu slasticu. Peku se u posebnim kalupima - bilo bakrenim s pokositrenom unutrašnjošću, bilo modernijim silikonskim. Često se poslužuju uz konjak ili vino kao nekada na tradicionalnim francuskim degustacijama.

Recept za 12-16 kolačića, ovisno o veličini kalupa

1/2 litre mlijeka

2 cijela jaja

2 umućena žumanjka

1/2 mahune vanilije ili 1/2 žličice ekstrakta vanilije

3-4 žlice ruma

1 šalica glatkog brašna

1 šalica šećerne trske

2 žlice maslaca

maslac za brisanje kalupa

šećer za glazuru

metoda:

1. Dan ranije: prokuhajte mlijeko s vanilijom i maslacem.

2. Nakon zagrijavanja ostavite da se polako ohladi

3. Pomiješajte brašno i šećer, zatim dodajte jaja i žumanjke, sve dodajte u vruću smjesu mlijeka i vanilije.

4. Lagano miješajte da dobijete tekuću i glatku masu poput palačinki, ostavite da se ohladi pa dodajte rum.

5. Stavite u hladnjak na 24 sata (najviše 48 sati).

6. Kada ste spremni za pečenje canelesa: zagrijte pećnicu na 250°C.

7. Kalupe obilno namažite maslacem i pospite šećerom.

8. Ulijte tijesto u kalupe do 3/4.

9. Kalupe stavite u lim za pečenje, pecite na jakoj temperaturi 5 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175°C i pecite 1 sat. (Ovisi o vašoj pećnici, pravo vrijeme može biti do sat i pol!) Imat će smeđu koricu na vrhu i biti vlažni iznutra.

10. Pažljivo ih izvadite iz kalupa dok su još vrući. Ostaviti da se ohladi.

11. Poslužujemo ga uz čaj ili kavu za doručak, ili uz čašu vina ili konjaka u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Uživajte u jelu!

Additional parameters

Category: Kalupi za kuglof
Weight: 0.24 kg
Materijal: Silicij
Vrsta proizvoda: Pekač
Kolekcija: de Buyer Elastomoule®
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: