Univerzalne tave za prženje

37 items total
Tava za prženje MINERAL B ELEMENT B BOIS, 20 cm, drvena drška, de Buyer DB571020
Tava za prženje MINERAL B ELEMENT PRO, 20 cm, čelik, de Buyer
76,13 €
DB568020
Tava za prženje SIMPLE COOK, 20 cm, neljepljivi sloj poboljšan titanom, Tefal TEFB5560253
Tava za prženje MINERAL B ELEMENT, 20 cm, čelik, de Buyer
50,72 €
DB561020
Čelična posuda M´6S, 20 cm, bakar, Mauviel
314 €
ML51320
Tava s neprijanjajućim premazom ULTIMATE G2680272, 20 cm, Tefal
34,55 €
TEFG2680272
Tava s neprijanjajućim premazom CHOC EXTREME, 20 cm, de Buyer
135 €
DB830020
Tava s neprijanjajućim premazom CHOCK B BOIS, 20 cm, drvena drška, de Buyer DB878020
Tava za prženje LA LYONNAISE, 20 cm, de Buyer
23 €
DB502020
Tava s neprijanjajućim premazom M´6S, 20 cm, Mauviel
342 €
ML54220
Tava s neprijanjajućim premazom LEVITAL COMFORT, 20 cm, 1,1 l, Fissler FS159121201000
Tava s neprijanjajućim premazom, 20 cm, Eva Solo
111 € –17 %
92,09 €
ES202720
Tava s neprijanjajućim premazom MARQUINA PLUS, 20 cm, Zwilling
66,99 € –12 %
58,80 €
ZW66319206
Tava s neprijanjajućim premazom DURADO, 20 cm, WMF
85,05 €
WM748206021
Tava s neprijanjajućim premazom CENIT, 20 cm, Fissler
60,69 €
FS45301201000
Tava za prženje HONEYCOMB 20 cm, srebrna, Eva Solo
102 €
ES203320
Tava s neprijanjajućim premazom DIAMOND LITE, 20 cm, za indukciju, WOLL WL2520DLPI
Up
More products

Tave za prženje – koje tave su najbolje za prženje?

Tave su nezaobilazan dio svake kuhinje. Najčešće vrste tava su od aluminija, nehrđajućeg čelika, bakra ili lijevanog željeza. Svaki od materijala ima svoje karakteristike i prednosti o kojima možete pročitati ispod ili u nastavku našeg detaljnog vodiča o tavama. Također možete pogledati naše najprodavanije tave za prženje ovdje i provjeriti što su drugi kupci odlučili izabrati za sebe.

Koje tave su najbolje i za koju vrstu hrane su prikladne?

  • tave za prženje od nehrđajućeg čelika: za gotovo sve vrste hrane koju želite pržiti, zapeći ili pirjati, praktički su neuništive, a materijal nudi vrhunsku distribuciju topline
  • aluminijumske skillet tave najbolje su za prženje pojedinačnih porcija mesa, odrezaka, hamburgera ili jaja. Aluminijske tave su lagane i vrlo dobro provode toplinu, ali imajte na umu da ne zadržavaju toplinu baš dobro, tako da kada dodate hranu u vruću tavu, temperatura će varirati
  • tave za prženje od lijevanog željeza najbolje su za odreske ali i za prženje i pirjanje različitih vrsta hrane. Ipak, zapamtite da ih ne smijete koristiti za hranu poput rajčica i drugih kiselih sastojaka, osjetljive ribe, jaja ili ljepljivih deserta
  • bakrene tave za prženje brzo se zagrijavaju i hlade, lijepo izgledaju i izvrstan su ukras za svaku kuhinju, savršene su za kuhanje hrane koja zahtijeva stalnu toplinu i preciznu kontrolu temperature (za ribu, umake ili slatkiše poput karamele) ali se ne smiju koristiti s kiselim sastojcima poput soka od limuna, vina ili rajčice

Kupnja prave tave ovisi i o tome kakvu hranu obično pržite, kakav štednjak koristite i za koliko ljudi obično kuhate.

Jesu li neprijanjajuće tave dobre za prženje i zašto ih profesionalni kuhari mrze?

Tave s neprijanjajućim slojem vrlo su praktične i jednostavne za korištenje i mnogi ih vole koristiti za sve vrste kulinarskih zadataka, uključujući prženje, pečenje ili pirjanje. Ipak, morate znati da su ove tave obično vrlo osjetljive i da je lako oštetiti njihov neprianjajući premaz korištenjem pogrešnih kuhinjskih pomagala ili prejakih, abrazivnih kemikalija. To je razlog zašto ih profesionalni kuhari ne koriste u profesionalnim kuhinjama ili u restoranima gdje se tave stalno koriste.

Ipak, tave s neprijanjajućim premazom izvrsno su posuđe za korištenje kod kuće, a kombinacija nehrđajućeg čelika i svojstvo neprianjanja čini ih savršenim za sve vrste kućnih kuhara, uključujući potpune početnike. Koristite svoje neprianjajuće tave, posebno za jela od jaja, povrća, peradi i delikatne ribe.

Koliko često trebate mijenjati neprianjajuće tave?

Prema nekim nepisanim pravilima, trebali biste ih zamijeniti otprilike svakih pet godina, ali s vremena na vrijeme trebate pregledati svoju tavu i ako primijetite da je iskrivljena, izgrebana ili je promijenila boju, trebali biste je odmah prestati koristiti.

Koje tave za prženje su najbolje?

U Kulini ćete pronaći mnoštvo pouzdanih, kvalitetnih tava renomiranih proizvođača kao što su Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll ili WMF. Izbor ovisi o tome koji materijal preferirate i koliko novca želite uložiti u svoju tavu. OdaberiteTefal ako tražite jeftinu tavu s neprijanjajućim premazom ili odaberite de Buyer ako možete priuštiti premium tavu legendarnog francuskog proizvođača.

Kako održavati svoje tave za prženje?

Ako ste uložili novac u kvalitetnu tavu, trebate je održavati na odgovarajući način koji će vam osigurati dugu i zdravu upotrebu. Kako da održavate svoju tavu? Slijedite ova jednostavna pravila kako biste dugo uživali u tavama:

  • koristite samo silikonski pribor na neprianjajućim tavama,
  • tave uvijek perite ručno, bez da koristite jake deterdžente ili ribanje,
  • tave osušite odmah nakon pranja,
  • izbjegavajte nagle promjene temperature (nikad ne stavljajte vruću posudu pod hladnu vodu),
  • pokušajte izbjegavati kiselu hranu i aerosolne sprejeve za kuhanje,
  • nakon sušenja, vaše tave premažite tankim slojem ulja,
  • pravilno odlažite vaše tave