Visoke svijeće

2 items total
Visoka svijeća GUIRLANDE, 25 cm, crvena, Bjørn Wiinblad
22,05 €
BJORW53085

Konusne svijeće – prekrasan način za dodavanje topline, svjetlosti i mirisa vašoj sobi

Što je konusna svijeća?

Konusna svijeća duga je, tanka svijeća sa širim dnom i stožastim vrhom koji se znatno sužava u sredini. Ove male svijeće, koje se često koriste za ukrašavanje, mogu se koristiti i za vjerska slavlja poput vjenčanja i krštenja. Dostupno je nekoliko vrsta i veličina konusnih svijeća, a često su izrađene od voska i stearina.

Gdje možete koristiti konusne svijeće kod kuće?

Konusne svijeće mogu dodati dašak elegancije i ugođaja raznim dijelovima vašeg doma, posebno ako ih koristite s stilskim konusnim svijećnjacima. Evo nekih mjesta gdje možete koristiti konusne svijeće:

 • Blagovaonski stol: konusne svijeće obično se koriste kao središnji dijelovi na blagovaonskim stolovima. Oni stvaraju toplu i intimnu atmosferu za obroke, okupljanja i posebne prigode.
 • Poklopac kamina: Postavite sužene svijeće na policu kamina kako biste svojoj dnevnoj sobi dali klasičan i udoban izgled.
 • Predsoblje: upotrijebite sužene svijeće na konzolnom stolu ili predsoblju kako biste goste dočekali toplim i primamljivim sjajem.
 • Kupaonica: Stvorite ugođaj nalik spa-centru postavljanjem konusnih svijeća na radnu površinu ili u blizini kade za opuštajuće kupanje.
 • Spavaća soba: konusne svijeće mogu pružiti meku rasvjetu na noćnim ormarićima, stvarajući umirujuću atmosferu za opuštanje ili romantiku.
 • Okupljanja na otvorenom: u svoj prostor za zabavu na otvorenom ugradite sužene svijeće, primjerice na stol u terasi, kako biste svečanosti produžili do večeri.
 • Posebne prigode: upotrijebite sužene svijeće za obilježavanje posebnih prigoda poput rođendana, godišnjica i praznika tako da ih postavite na tortu ili kao dio ukrasnog izloga.
 • Kućni ured: dodajte dašak vedrine svom radnom okruženju postavljanjem konusnih svijeća na svoj radni stol ili obližnju policu.
 • Prostor za meditaciju ili jogu: konusne svijeće mogu pridonijeti mirnoj i kontemplativnoj atmosferi u prostoru za meditaciju ili jogu.
 • Dekoracija za zabave ili događaje: konusne svijeće mogu biti dio elegantnih ukrasa za svečane događaje kao što su vjenčanja, zabave ili proslave.
 • Pomoćni stolići: Postavite konusne svijeće na pomoćne stoliće u svojoj dnevnoj sobi, radnoj sobi ili drugim prostorima kako biste stvorili ugodan i profinjen ambijent.
 • Kutak za čitanje: poboljšajte svoj kutak za čitanje mekim sjajem konusnih svijeća za ugodno i smirujuće okruženje.

Ne zaboravite uvijek biti oprezni i slijediti sigurnosne smjernice kada koristite svijeće, uključujući njihovo postavljanje u odgovarajuće držače na stabilnim površinama i nikada ih ne ostavljajte bez nadzora.

Kako sigurno koristiti konusne svijeće?

Postoje sigurnosne mjere koje biste trebali poduzeti dok palite konusne svijeće u svojoj kući, bez obzira na gore spomenutu estetsku korist.

Kada gori svijeća u obliku konusa, nikada ne napuštajte prostoriju a da je ne ugasite. Na taj način možete osigurati da svijeća neće pasti ili slučajno izazvati požar. Držite zapaljive materijale i tekućine dalje od svijeća koje gore. Lišće vaše omiljene biljke koje se nadvija ili valovite zavjese treba držati podalje dok svijeća gori.

Na temelju veličine vašeg područja, odlučite visinu koju želite da vaše svijeće budu. Kada se svijeće stavljaju na plašt u sobi u kolonijalnom stilu s niskim stropovima, visina može biti važan čimbenik u očuvanju sigurnosti vašeg okoliša dok uživate u svojim svijećama. Kada se pravilno koriste, konusne svijeće su i dalje vrlo sigurne kada se uzmu u obzir svi ti čimbenici.

Obavezno provjerite i naš izbor mirisnih svijeća i konusnih svijećnjaka. Imamo i kolekciju mirisa za dom. Nemojte ih propustiti!