Za flambiranje

4 items total
Kalup za poširana jaja, set od 2 kom, narančasta, Lékué
21,90 € –13 %
18,90 €
LKE3402900N07U009
Kuhinjski brener, de Buyer
52 € –20 %
Kuhinjski brener, de Buyer
Online na zalihama (1 pcs)
41,48 €
DB204000N
Kalup za poširana jaja, narančasta, Lékué
13,86 €
LKE3402900N07U008
Štapić za med INGENIO WOOD K2305814, 17,5 cm, Tefal
11,87 € –20 %
9,49 €
TEFK2305814

Flambiranje – impresivna tehnika kuhanja

Što znači flambirati u kulinarstvu?

Flambiranje je metoda kuhanja koja uključuje paljenje likera, poput brendija ili ruma, kako bi se stvorio plamen u vrućoj tavi. Ovo se često radi za završetak jela kao što su odrezak, palačinke ili banane, a obično se radi za dodavanje malo okusa i spektakla kuhanju.

Pogledajte naš veliki izbor tava za pečenje ili univerzalnih tava za prženje kako biste odabrali idealnu tavu za flambiranje vašeg jela.

Kako da flambiram hranu?

Za flambiranje hrane trebat će vam vruća tava, plamenik za flambiranje ili upaljač s dugom drškom, alkoholna pića s visokim udjelom alkohola poput rakije, ruma ili viskija te jelo koje želite flambirati. Glavni opći postupak kojeg treba slijediti prilikom flambiranja vašeg jela je sljedeći:

  • Tavu ili tavu treba prethodno zagrijati na srednje jaku temperaturu. Tava mora biti dovoljno vruća da se hrana odmah zaprži.
  • Liker treba dodati u tavu i dati malo vremena da se zagrije.
  • Držite ruke i lice podalje od plamena dok polako palite sadržaj tave.
  • Alkohol bi se trebao zapaliti i planuti. Alkohol ubrzo izgara, ostavljajući jak okus i miris. Ako se plamen ne zapali odmah, lagano nagnite tavu ili je približite plamenu kako bi pare mogle doći u kontakt s plamenom.
  • Dodajte bilo koje druge sastojke po želji u tavu, poput maslaca, začinskog bilja ili začina kada se plamen stiša, a zatim nastavite kuhati jelo po želji.

Važno je zapamtiti da flambiranje može biti rizično ako se izvodi na pogrešan način, stoga je važno biti oprezan pri korištenju ove tehnike. Nosite pregaču i rukavice za pećnicu. Također se savjetuje imati pri ruci poklopac za gašenje plamena u slučaju da izmakne kontroli.