čajni ručnici

14 items total
Kuhinjska krpa GAMMA, 50 x 70 cm, menta, Rosendahl
13,65 €
RSD21424
Krpa za suđe WIPE PEARL, set od 3 kom, krem, Blomus
27,30 €
BM64233
Krpa za suđe WIPE PEARL, set od 3 kom, siva, Blomus
27,72 €
BM64236
Krpa za suđe WIPE PEARL, set od 3 kom, tamno siva, Blomus
27,30 €
BM64237
Kuhinjska krpa SODAHL, 55 x 80 cm, ružičasta, Bitz
11,55 €
BITZ12320
Kuhinjska krpa GRID, set od 2 kom, 50 x 70 cm, plava, Hübsch
31,50 €
HU61201
Krpa za suđe WIPE PEARL, set od 3 kom, smeđe-siva, Blomus
27,30 €
BM64235
Kuhinjska krpa SODAHL, 55 x 80 cm, amber, Bitz
13 € –11 %
11,55 €
BITZ12318
Kuhinjska krpa BETA, 50 x 70 cm, bordo, Rosendahl
12,60 €
RSD21412
Kuhinjska krpa SODHAL, 55 x 80 cm, siva, Bitz
11,55 €
BITZ12316
Kuhinjska krpa BETA, 50 x 70 cm, rumenilo, Rosendahl
12,60 €
RSD21413
Kuhinjska krpa BETA, 50 x 70 cm, menta, Rosendahl
12,60 €
RSD21414

Kuhinjske krpe – tekstil koji mora imati svaka kuhinja

A kuhinjska krpa je mekana tkanina koja je obično ukrašena utisnutim ili tkanim uzorkom, a izrađena je od lana ili pamuka. Kuhinjske krpe, koje su otprilike veličine a ručnik za ruke, postoje od 18. stoljeća i prvo su se koristili za skupo sušenje finog porculana na ceremonijama čaja.

Kuhinjske krpe koristan su i važan alat u svakoj kuhinji, a u Kulina nudimo fantastičan izbor šarenih kuhinjskih krpa renomiranih marki kao što su Blomus, Hübschi Rosendahl. Na Kulina možete kupiti i više kuhinjskog tekstila, kao što su pregače i rukavice za pećnicu.

Čemu služe kuhinjske krpe?

Danas se kuhinjske krpe mogu pronaći u domovima i kuhinjama diljem svijeta. Služe raznim funkcijama, od zaštite i rukovanja vrućim posuđem do pokrivanja hrane. Evo nekih uobičajenih namjena kuhinjskih ručnika:

 • Sušenje posuđa: Nakon pranja, kuhinjske krpe se često koriste za sušenje posuđa, čaša i pribora za jelo. U usporedbi s tipičnim papirnatim ručnicima, oni više upijaju i mogu se čistiti i ponovo koristiti.
 • Rukovanje vrućim posuđem: Kuhinjske krpe mogu se koristiti za nošenje vrućeg posuđa, lonaca i tava kada ih trebate premještati.
 • Pokrivanje hrane: Hrana se može prekriti kuhinjskim ručnicima dok se hladi ili odmara. To može pomoći u održavanju obroka toplim i sprječava prašinu i druge čestice da ga zagade.
 • U dekorativne svrhe: možete koristiti naš asortiman kuhinjskih krpa, koje su dostupne u širokom rasponu nijansi i uzoraka, kao naglasak u vašoj kuhinji. Također se mogu koristiti kao stolni podmetač ili salvete.

Koji se uzorci koriste za kuhinjske krpe?

Kuhinjske krpe često su ukrašene raznim uzorcima, dezenima i motivima. Neki od tipičnih uzoraka koji se koriste za kuhinjske krpe uključuju:

 • Pruge: prugaste kuhinjske krpe klasična su i svestrana opcija koja može nadopuniti širok raspon stilova kuhinjskog uređenja.

 • Karirano: Karirane kuhinjske krpe još su jedna popularna opcija, a tradicionalni gingham karirani uzorci posebno su uobičajeni.

 • Cvjetni: Cvjetni uzorci popularan su izbor za kuhinjske krpe, s dizajnom koji varira od malih šarenih otisaka do većih, odvažnih uzoraka.

 • Geometrijski: Geometrijski uzorci, kao što su dijamanti, trokuti ili ševroni, mogu kuhinji dodati moderan štih.

 • Novost: kuhinjske krpe s novim uzorcima ili slikama, poput životinja, voća ili duhovitih fraza, mogu kuhinji dodati zabavan i otkačen element.

 • Vez: Neki kuhinjski ručnici imaju izvezene dizajne, koji ručniku mogu dodati složeniji i ručno izrađeni dodir.

Sveukupno, uzorci koji se koriste za kuhinjske krpe mogu jako varirati, s dostupnim opcijama koje odgovaraju nizu osobnih stilova i preferencija.

Kako da zadržim a kuhinjska krpa higijenski?

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti za održavanje a kuhinjska krpa higijenski:

 • Redovito perite: kuhinjske krpe treba često čistiti, posebno ako se koriste za čišćenje nakon kuhanja sirovog mesa, upijanja prolivene tekućine ili sušenja ruku.
 • Koristite vruću vodu: kako biste uklonili potencijalne bakterije ili klice, kuhinjske krpe perite u vrućoj vodi (najmanje 60 °C).
 • Koristite sredstvo za dezinfekciju: da biste se riješili svih potencijalnih bakterija, također možete dodati sredstvo za dezinfekciju u ciklus pranja. Pazite da se pridržavate uputa navedenih na etiketi proizvoda.
 • Izbjegavajte kombiniranje s drugim rubljem: Poželjno je prati kuhinjske krpe odvojeno od drugog rublja kako biste spriječili unakrsnu kontaminaciju.
 • Potpuno osušite: Na kraju, nakon pranja, kuhinjske krpe moraju se potpuno osušiti. Možete ih objesiti da se suše prirodnim putem ili koristiti sušilicu s visokim stupnjem topline.