Pokloni za ljubitelje dizajna

Popis

Pokloni za ljubitelje dizajna

Pokloni za one koji se vole okružiti lijepim predmetima. Primijenjena umjetnost veliki je izazov i za najbolje svjetske dizajnere. Stvaranje predmeta koji kombinira funkcionalnost s ljepotom nikada nije lako. Pa ipak, ovi su predmeti prekrasni pokloni.

 

Daska za rezanje koju nećete kriti

UBRD - Mlada češka tvrtka iz podnožja planine Brdy udružila je snage s dizajnerom Petrom Novaguom i zajedno su osvojili nagradu iF Design Award 2019 za svoju kolekciju cutting boards and knife stands. The dark brown wood of American walnut with purple annealing gives the products a luxurious look that will stand out in any kitchen. The slight bevel on one side refers to the shape of the Czech national flag and is a practical element that provides a firm grip of the board and helps to transfer chopped food from the board to the pot or a bowl.

Popis

The icons of the world's best design

The designers of the Italian brand Alessi like to play. They take everyday practical household items and transform them into refined design objects with perfect functionality. They love irony, surprise and a sense of humour. For example, the intentionally "incorrect" lighter Firebird lights up emotions even 30 years after it was created. For this reason, Alessi products are also popular gifts. Practical, everyday objects that are great to look at and have fun.

Popis Popis Popis
Popis

The colour palette of his/her style

Colors set the mood and can greatly contribute to the atmosphere of the interior. If the person you want to give a gift to is a design lover, he for sure keeps his interior in a defined colour palette. If you're not sure what the colour is, you can choose dinnerware in universal colour - black or white. You can also do something completely different and - if his or her interior is arranged in neutral shades - go for some tableware pieces in their favourite colour to brighten up the mood.

Popis PopisPopis
47 items total
Set mlin za sol i papar TAHITI, 15 cm, crno/bijelo, drvo bukva, Peugeot PG224260
Set mlinaca za sol i papar TAHITI, 20 cm, crno/bijelo, drvo bukve, Peugeot PG224277
Krilati vadičep ANNA G., crna, Alessi
Krilati vadičep ANNA G., crna, Alessi
Online na zalihama (15 pcs)
57,75 €
ALAAM01B
Desertni tanjur COPPER SWIRL, 20 cm, MIJ
Desertni tanjur COPPER SWIRL, 20 cm, MIJ
Online na zalihama (352 pcs)
14,91 €
MIJC3760
Cjedilo za agrume JUICY SALIF, Alessi
Cjedilo za agrume JUICY SALIF, Alessi
Online na zalihama (25 pcs)
89,25 €
ALPSJS
Suši set BLACK SAKURA, 6 kom, MIJ
Suši set BLACK SAKURA, 6 kom, MIJ
Online na zalihama (178 pcs)
57,65 €
MIJC0317
Zdjela za voće JOY BR.11, 21 cm, zlatna, Alessi
284 €
ALCR0221GGD
Stolna lampa PIRUM, dimljeno staklo, Hübsch
288 €
HU991206
Blok za noževe ANGLED, bijela, Eva Solo
Blok za noževe ANGLED, bijela, Eva Solo
Online na zalihama (16 pcs)
101 €
ES515291
Aparat za moka kavu LA CONICA, 150 ml, plava ručka, Alessi
305 €
AL90002100
Kanta za led Grand Cru, 16 cm, nehrđajući čelik, Rosendahl
70,88 €
RSD18744
Vaza CREVASSE, 42 cm, nehrđajući čelik, Alessi
289 €
ALZH01
Daska za rezanje VLAJKA L, 25 x 40 cm, američki orah, UBRD
149 €
UBRD114LAO
Zdjela za voće LA STANZA DELLO SCIROCCO, 42 cm, crna, Alessi
104 €
ALMT03B
Držač čačkalica CO1369, Alessi
Držač čačkalica CO1369, Alessi
Online na zalihama (8 pcs)
184 €
ALCO1369
Daska za rezanje VLAJKA L, 25 x 40 cm, drvo hrast, UBRD
149 €
UBRD114LDU
Mlinac za sol FIDJI, 20 cm, maslinovo drvo/nehrđajući čelik, Peugeot PG33835
Zdjela BLACK PEARL, 19,5 cm, 800 ml, MIJ
Zdjela BLACK PEARL, 19,5 cm, 800 ml, MIJ
Online na zalihama (884 pcs)
16,70 €
MIJC2443
Taburet CUBE, 58 x 37 cm, narančasta, Hübsch
235 €
HU21323
Magnetni stalak za noževe, 28 x 18 cm, američki orah, UBRD
272 €
UBRD69AO
Mlinac za sol ili papar MP0210, crvena/žuta/crna, Alessi
131 €
ALMP02102
Vaza, 20 cm, bordo, Lyngby
Vaza, 20 cm, bordo, Lyngby
Online na zalihama (3 pcs)
76,55 €
LY201067
Vaza, 20 cm, zelena, Lyngby
Vaza, 20 cm, zelena, Lyngby
Online na zalihama (3 pcs)
76,55 €
LY201041
Up
More products

Najbolji pokloni za ljubitelje dizajna

Dizajn je vješt spoj estetike, funkcionalnosti i svrhe za stvaranje predmeta, prostora i iskustava koji odjekuju i vizualnom privlačnošću i praktičnom korisnošću. Obuhvaća namjerni raspored elemenata, bilo opipljivih ili nematerijalnih, kako bi se prenijelo značenje i izazvale emocije. Dizajn je jezik koji komunicira ideje, vrijednosti i namjere kroz oblik, boju, teksturu i kompoziciju. Nadilazi puko ukrašavanje, zadirući u područje rješavanja problema, inovacija i razmišljanja usmjerenog na korisnika. Od grafičkog dizajna koji oblikuje vizualnu komunikaciju do dizajna interijera koji transformira prostore i dizajna proizvoda koji povećava upotrebljivost, dizajn je multidisciplinarno područje koje oblikuje način na koji komuniciramo sa svijetom oko nas, ostavljajući neizbrisiv trag na našim percepcijama i iskustvima.

Što čini ljubitelja dizajna?

Ljubitelj dizajna je osoba koja duboko cijeni, entuzijazam i strast prema svim aspektima dizajna. To obuhvaća široki spektar, uključujući vizualnu estetiku, funkcionalnost, kreativnost i inovativnost. Ljubitelji dizajna imaju oštro oko za detalje i očarani su načinima na koje dizajn utječe na različite aspekte svakodnevnog života, od arhitekture i interijera do proizvoda, mode, grafike i digitalnih sučelja. Oni prepoznaju misao i namjeru koja stoji iza dobro izrađenog dizajna i često ih privlače zamršenosti oblika, boja, teksture i kompozicije. Ljubitelji dizajna su znatiželjni o pričama i procesima koji oblikuju stvaranje vizualnih i funkcionalnih iskustava, a neprestano ih inspirira međuigra između kreativnosti i praktičnosti u svijetu dizajna.

Za ljubitelje dizajna pronalaženje savršenog dara uključuje slavljenje njihove strasti za estetikom, inovacijama i funkcionalnom ljepotom. Razmotrite ove ideje koje odjekuju njihovim cijenjenjem izvrsnosti dizajna:

 • Ikone dizajna: darovi nadahnuti kultnim dizajnom koji je ostavio trajan utjecaj na svijet estetike. Ako tražite ovu vrstu dara, svakako provjerite ponude robnih marki kao što su Alessi ili Stelton koje nude mnoge proizvode koji se smatraju ikonama dizajna i koji čine savršene darove - kuhala za vodu, aparati za espresso, zdjele za voće, pribor za čaj i kavu, vadičepi itd.

 • Proizvodi nagrađeni za dizajn: Odaberite artikle koji su nagrađeni prestižnim nagradama za dizajn kao što su Red Dot Award ili iF Design Award. Ovi proizvodi pokazuju iznimnu kreativnost i inovativnost.

 • Suradnje s poznatim dizajnerima: potražite proizvode koji su rezultat suradnje s poznatim dizajnerima. Primjeri uključuju modne kolekcije Karla Lagerfelda ili ograničena izdanja kućnih ukrasa Philippea Starcka.

 • Knjige za stolić: prekrasno dizajnirane stolić za kavu knjige ili moderni, dizajnerski foto albumi pružaju i estetski užitak i znanje.

 • Kompleti arhitektonskih modela: zamršeni kompleti modela poznatih arhitektonskih znamenitosti, poput Eiffelovog tornja ili Fallingwatera, nude praktičan angažman u povijesti dizajna.

 • Zanatske rukotvorine: Ručno izrađeni predmeti koji spajaju tradicionalnu izradu s modernim dizajnerskim senzibilitetima, poput zamršeno dizajnirane keramike ili zanatskog tekstila.

 • Design Subscription Box: usluge pretplate koje pripremaju jedinstvene artikle usmjerene na dizajn, od inovativnih naprava do umjetničkog uređenja doma, isporučuju se povremeno.

 • Ispisi u ograničenom izdanju: ispisi poznatih umjetničkih djela ili plakata s kultnim grafičkim dizajnom mogu unijeti dašak umjetničke sofisticiranosti u njihov prostor.

 • Dizajnerski mirisi: parfemi ili kolonjske vode poznatih dizajnera često dolaze u elegantno dizajniranim bočicama koje odražavaju njihovu estetiku.

 • Članstva u muzejima: darujte im članstvo u renomiranom muzeju dizajna ili umjetnosti, uz pristup izložbama, predavanjima i događajima koji nadahnjuju.

 • Dizajnerski tehnički dodaci: Elegantne futrole za telefone, navlake za prijenosna računala ili tehnički gadgeti izrađeni s dizajnom na umu dodaju dašak elegancije njihovom svakodnevnom životu.

 • Impresivan nakit: nakit koji su dizajnirali poznati umjetnici ili dizajneri mogu biti umjetnička djela koja se mogu nositi i odražavaju njihov jedinstveni stil.

 • Moderna zidna umjetnost: apstraktna ili suvremena umjetnička djela koja odražavaju načela dizajna i služe za početak razgovora.

 • Replike dizajnerskog namještaja: minijaturne replike kultnih komada namještaja kao što su Barcelona Chair ili Panton Chair mogu biti i dekorativne i edukativne.

 • Radionica ili tečaj dizajna: upišite ih na radionicu vezanu uz dizajn, poput izrade namještaja, dizajna interijera ili grafičkog dizajna, što će im omogućiti da istraže svoju kreativnu stranu.

Kada birate dar za ljubitelje dizajna, tražite predmete koji odzvanjaju njihovim specifičnim dizajnerskim preferencijama, bilo da su moderni, minimalistički, nadahnuti starinom ili avangardni. Pažljiv dar koji odražava njihovu ljubav prema dizajnu zasigurno će biti cijenjen i obožavan.

Kako odabrati savršen poklon? Koje aspekte trebate uzeti u obzir pri kupnji poklona?

Odabir savršenog dara uključuje pažljivo razmatranje primateljevih interesa, preferencija i prilike. Evo ključnih aspekata koje treba uzeti u obzir pri kupnji poklona:

 • Interesi primatelja: Prilagodite dar hobijima, strastima i aktivnostima primatelja. Dar povezan s nečim što oni vole pokazuje da ste se potrudili odabrati nešto značajno.

 • Prigoda: razmislite o razlogu za dar — bilo da se radi o rođendanu, godišnjici, prazniku ili posebnoj prekretnici. Prigoda vas može voditi prema prikladnim opcijama dara.

 • Odnos: vaš odnos s primateljem je važan. Dar za bliskog prijatelja može se razlikovati od dara za kolegu s posla ili člana obitelji.

 • Dob: dob primatelja može utjecati na vrstu dara koji bi bio prikladan. Darovi za djecu, tinejdžere i odrasle mogu se značajno razlikovati.

 • Personalizirani dodir: personalizirani darovi s imenom, inicijalima ili posebnim datumom primatelja mogu dodati jedinstven i sentimentalan štih.

 • Praktičnost: razmislite hoće li dar biti koristan u svakodnevnom životu primatelja. Praktični darovi koji su u skladu s njihovim potrebama mogu biti promišljeni i cijenjeni.

 • Kvaliteta: odaberite dar dobre kvalitete koji odražava vašu brigu i obzirnost. Dobro izrađeni predmeti obično traju duže i ostavljaju pozitivan dojam.

 • Faktor iznenađenja: ako je moguće, dodajte element iznenađenja ili novosti poklonu. Nešto neočekivano može poklon učiniti još nezaboravnijim.

 • Sentimentalna vrijednost: dar koji ima sentimentalnu vrijednost, poput drage uspomene ili interne šale, može stvoriti duboku emocionalnu vezu.

 • Kulturološka osjetljivost: vodite računa o kulturnom podrijetlu i uvjerenjima primatelja kako biste bili sigurni da je vaš dar prikladan i pun poštovanja.

 • Etička razmatranja: ako primatelj ima čvrsta etička uvjerenja, odaberite dar koji je u skladu s njegovim vrijednostima, kao što su održivi proizvodi ili proizvodi bez okrutnosti.

 • Proračun: postavite proračun koji vam odgovara i odaberite dar unutar tog raspona. Promišljenost je važnija od cijene.

 • Izbjegavajte stereotipe: izbjegavajte oslanjanje na klišeje ili stereotipe pri odabiru dara. Razmišljajte o pojedincu umjesto da se oslanjate na generalizacije.

 • Poklon kartice: ako niste sigurni u vezi s preferencijama primatelja, darovna kartica za njegovu omiljenu trgovinu ili restoran omogućuje mu da odabere što želi.

 • Prezentacija: Razmotrite kako će dar biti predstavljen. Promišljeno zamatanje ili pakiranje može poboljšati cjelokupno iskustvo.

Zapamtite, najbolji darovi pokazuju da ste odvojili vrijeme da razumijete i uzmete u obzir osobnost i sklonosti primatelja. U konačnici, misao i trud koji stoje iza dara čine ga istinski značajnim.