Lopatice za kolače

7 items total
Set pribora za posluživanje kolača NUOVA, 2 kom, WMF
24,05 €
WM1291516040
Kuhinjska špatula FKOFFICIUM, de Buyer
31,41 € –8 %
Kuhinjska špatula FKOFFICIUM, de Buyer
Online na zalihama (2 pcs)
28,88 €
DB423600
Kuhinjska lopatica FKOFFICIUM, perforirano, de Buyer
32,12 € –10 %
28,67 €
DB423601
Lopatica za kolače B BOIS, de Buyer
Lopatica za kolače B BOIS, de Buyer
Online na zalihama (3 pcs)
23,31 €
DB270108
Lopatica za kolače, 27 cm, srebrna, nehrđajući čelik, Eva Solo
30,66 €
ES551797
Lopatica za kolače DAILY, 25 cm, Nicolas Vahé
7,67 €
NV160670017
Lopatica za kolače STELLA, Blomus
Lopatica za kolače STELLA, Blomus
Online na zalihama (1 pcs)
36,36 €
BM63955

Poslužitelji za kolače - poslužite svoje kolače kao kraljica

Što je poslužitelj za kolače?

Poslužitelj za kolače je vrsta pribora za posluživanje koji se koristi za posluživanje, a ponekad i rezanje kolača. Sadrži ručku i trokutastu oštricu, postavljenu nešto niže od ručke. Ovaj oblik olakšava korisniku da uvuče oštricu ispod komada kolača i podigne ga.

Podloga za kolače obično je izrađena od nehrđajućeg čelika, ponekad i od posrebrenog posrebra, drva ili plastike. Ako kupite cijeli set pribora za jelo, možda ćete unutra pronaći i poslužavnik za kolače jer je to jedan od bitnih alata za posluživanje vašeg stola.

Za što možete koristiti poslužitelj za kolače?

Poslužitelji za kolače mogu se koristiti ne samo za posluživanje kolača sa stalka za kolače na tanjur za kolače , već i za vađenje komada kolača iz kalupa za pečenje, za posluživanje kolača, lazanja ili ribe.

Poslužitelji za kolače dolaze u različitim dizajnom, uzorcima i veličinama, a u Kulina pronaći ćete sjajne poslužavnike marki kao što su WMF ili Zwilling.

Kako jednostavno i elegantno rezati i ispeći tortu?

Ako želite rezati i poslužiti svoj domaći kolač, prvo ga zarežite oštrim nožem. Tortu možete rezati kuharskim nožem ili upotrijebiti poseban nož za tijesta koji ima dugu oštricu koja je savršena za rezanje velikih rođendanskih torti ili višeslojnih torti.

Prije nego počnete rezati kolač, stavite nož na trenutak u visoku čašu ili vrč napunjen vrućom vodom ili ga stavite pod mlaz vruće vode. Temeljito osušite nož i režite kriške dok je nož još malo topao na dodir. Na ovaj ćete način prerezati glazuru kao puter.

Pripazite da tortu precizno izrežete i da dno torte izrežete temeljito i do kraja.

Upotrijebite poslužitelj za kolače za prijenos kriški kolača na stalak za kolače ili izravno na tanjure za kolače. Provjerite imate li desertne vilice za posluživanje slatkih poslastica svojim gostima.