pokrivači

2 items total
Pokrivač TOLA, 130 x 180 cm, toplo siva, Blomus
95,70 € –7 %
88,20 €
BM66117
Pokrivač NEA, 130 x 180 cm, staroružičasta, Blomus
74 € –9 %
67,20 €
BM66122

Prekrivači – transformirajte svoju spavaću sobu

Što je a prekrivač?

Svrha a prekrivač je osigurati ukrasni pokrivač za krevet. To je obično veliki, pravokutni komad tkanine koji je dizajniran da se prevuče preko cijelog kreveta, uključujući jastuke i podnožje kreveta.

Prekrivači se često koriste za dodavanje daška boje ili uzorka spavaćoj sobi ili za usklađivanje s drugim ukrasnim elementima kao što su zavjese ili tapete. Također se mogu koristiti za zaštitu posteljine ispod od prašine i trošenja ili za dodavanje dodatnog sloja topline u hladnijim noćima. Neki ljudi također koriste prekrivače kao laganu alternativu poplunu ili pokrivaču tijekom toplijih mjeseci.

Prekrivači su veći od deka i deblji od posteljine i ne trebaju pokrivač. No važno ih je njegovati kako bi produljili njihov lijep izgled i održali higijenu.

Kako održavati a prekrivač?

Možete održavati svoje prekrivač i osigurajte da ostane čist i svjež dugi niz godina slijedeći jednostavne postupke prikazane u nastavku:

  • Pročitajte naljepnicu za održavanje: Prije pranja prekrivač, provjerite naljepnicu za njegu koja je na njemu pričvršćena. Slijedite upute navedene na naljepnici kako biste zajamčili dugotrajnost prekrivač.
  • Protresite i prozračite: Protresite pokrivač kako biste se riješili bilo kakve nečistoće ili čestica prije pranja. Da biste se riješili bilo kakvog mirisa, možete ga ostaviti i vani da se provjetri nekoliko sati.
  • Čišćenje: Ako prekrivačOznaka za njegu zahtijeva strojno pranje, perite ga u hladnoj vodi s blagim deterdžentom. Koristite blagi ciklus i držite ga podalje od izbjeljivača jer bi mogao oštetiti tkaninu. Koristite blagi deterdžent i izbjegavajte stiskanje prekrivač ako biste radije ručno prati.
  • Sušenje: možete objesiti prekrivač vani da se osuši na zraku ili ga stavite u sušilicu na niskoj razini. Izbjegavajte izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti jer može izblijediti boje. Kako biste izbjegli nabore tijekom korištenja sušilice, izvadite prekrivač kada je još malo vlažan.
  • Glačanje: Koristite nisku postavku za glačanje prekrivač ako je naborano. Kako biste spriječili oštećenje tkanine, uvijek glačajte prekrivač s naličja.
  • Pohrana: Provjerite jeste li prekrivač potpuno suha i bez vlage prije skladištenja. Treba ga pravilno presavijati i čuvati na suhom, hladnom mjestu.

Zašto su posteljina i dekorativni tekstili toliko važni za udobnost i izgled vaše spavaće sobe?

Posteljina za spavaće sobe i dekorativni tekstil važni su iz nekoliko razloga kada je u pitanju udobnost i izgled interijera:

  1. Udobnost: Posteljina kao što su plahte, jastučnice i jorgani u izravnom su kontaktu s našom kožom mnogo sati svaki dan. Stoga igraju ključnu ulogu u razini naše udobnosti tijekom spavanja. Visokokvalitetna posteljina izrađena od mekanih i prozračnih materijala može pomoći u regulaciji tjelesne temperature, odvodi vlagu i potiče dobar san.

  2. Udobnost: Tekstil može dodati toplinu unutrašnjosti prostorije uvođenjem boje, uzorka i teksture. Tople boje poput crvene, narančaste i žute mogu stvoriti ugodnu i primamljivu atmosferu, dok meke teksture poput baršuna ili umjetnog krzna mogu dodati osjećaj luksuza i udobnosti. Slično tome, uzorci poput pruga ili cvjetnih dezena mogu stvoriti osjećaj dubine i vizualnog interesa. Tkanine kao što su zavjese, jastuci, prostirke, prekrivači i deke mogu pružiti fizičku i vizualnu toplinu prostoru.
  3. Estetika: Boje, uzorci i teksture posteljine za spavaću sobu i ukrasnog tekstila mogu imati značajan utjecaj na cjelokupni izgled i dojam spavaće sobe. Ovi elementi mogu prostoru dodati osobnost, stil i toplinu. Oni također mogu pomoći u povezivanju drugih elemenata dizajna u prostoriji, poput boje zidova, namještaja i rasvjete.

  4. Svestranost: posteljina za spavaću sobu i ukrasni tekstil svestrani su i lako se ažuriraju, što ih čini isplativim načinom za osvježavanje izgleda spavaće sobe. Jednostavnim mijenjanjem posteljine ili dodavanjem nekoliko jastuka ili ukrasa pokrivač, možete promijeniti cijeli izgled sobe.

Općenito, posteljina za spavaću sobu i ukrasni tekstil neophodni su za stvaranje udobnog i privlačnog prostora koji odražava vaš osobni stil i poboljšava vaše opće dobro.