Tepisi & staze

4 items total
Komad tepih DESERT Hübsch 120 x 180 cm smeđa
173 €
HU701201
Tepih RIVER Hübsch 80 x 200 cm smeđa
Tepih RIVER Hübsch 80 x 200 cm smeđa
Online na zalihama (1 pcs)
139 €
HU701411
Trkač KAWA Hübsch 80 x 200 cm ljubičasta/plava
139 € –25 %
104 €
HU701410

Tepisi & Staze– podni tekstil za Vaš dom

Podni tekstil – sve vrste tepiha, staza i ostalih podnih prostirki – čine vaš dom ugodnijim, toplijim, mekšim i ugodnijim. Iako zahtijevaju više vremena čišćenja u usporedbi s tvrdim podovima (drveni, kameni ili porculanski), čine vaš dom ugodnijim i mogu promijeniti cjelokupni izgled interijera.

Koja je razlika između tepiha i staza?

Tepisi se općenito koriste kao potpuna podna prostirka ili, ako nisu cjeloviti, prekrivaju mnogo podnog prostora. Staze su  duže nego šire i uglavnom se koriste za uske prostore, u prostorima s velikim prometom – hodnicima, predsobljima, prolazima, kuhinji, stepenicama.

Koje su vrste tepiha i materijala najpopularniji?

Tepisi su izrađeni od vlakana koja su rezana, omčana ili rezana i omčana. Najpopularniji stil tepiha je tepih s upredenom florom s čvrsto upredenom niti i omčom. Najpopularnije tkanine za tepihe su vuna i najlon, koji su najtrajniji i najotporniji na mrlje, savršeni za domove s kućnim ljubimcima i djecom i za one koji se zabavljaju puno. Vuneni i najlonski tepisi lakše se čiste, otporniji su, otporniji su na blijeđenje i nude bolji izbor boja i stilova. Poliamidna (najlonska) vlakna se ne spljoštavaju lako i odmah se vraćaju u svoj izvorni oblik, što znači da će vaš tepih dulje izgledati lijepo.

Moderni tepisi i staze dostupni su u širokoj paleti modernih boja i uzoraka koje možete prilagoditi stilu i bojama vašeg interijera. Najčešće se koriste i odlično izgledaju ispred kauča, u predsoblju, u spavaćoj i dječjoj sobi. U Kulini ćete pronaći i moderne otirače kako bi vaši tepisi i staze ostali čisti što je duže moguće.