Konzolni stolovi

5 items total
Konzolni stol FERA, 85 cm, bijeli, čelik, Blomus
261 €
BM66200
Konzolni stol FERA, 85 cm, siva, čelik, Blomus
261 €
BM65986
Konzolni stol FERA, 85 cm, bež, čelik, Blomus
261 €
BM65988
Konzolni stol FERA, 85 cm, crna, čelik, Blomus
261 €
BM65751
Konzolni stol FERA, 85 cm, svijetlo siva, čelik, Blomus
261 €
BM65990

Konzolni stolići – savršen spoj stila i funkcionalnosti

Što su konzolni stolovi?

Konzolni stol je dugačka, plitka opcija za pohranu koja se obično postavlja uza zid u ulaznom hodniku ili ravno uz naslon kauča. Ovi stolovi dostupni su na Kulina u raznim dizajnima i bojama, što vam omogućuje da ih jednostavno uklopite u svoj interijer. Također mogu poslužiti kao centar pažnje u predvorju, dajući posjetiteljima šik pozdrav.

Koja je razlika između konzolnih stolova i pomoćnih stolova?

I konzolni stolići i pomoćni stolići dijelovi su namještaja koji prostoru daju dizajn i praktičnost, ali imaju neke ključne razlike. Pomoćni stolići dolaze u raznim oblicima i veličinama i obično se postavljaju pored mjesta za sjedenje. Konzolni stolovi, s druge strane, duži su i uži i dizajnirani da stanu uz zid ili na mala mjesta poput hodnika ili ulaza. Također, dok se pomoćni stolići i dalje mogu koristiti kao ukrasni naglasci, konzolni stolići su upečatljivi komadi koji nude puno površine za izlaganje dekora.

Mogu li konzolni stolovi raditi u malim prostorima?

Male površine savršene su za konzolne stolove. Otvoreni raspored pohranjuje vaše posjede dok dopušta prolaz svjetlosti i stvara osjećaj velikog, otvorenog prostora. Savršeno pristaju uskim hodnicima, hodnicima ili stubištima.

Kako stilizirati svoj konzolni stol?

Stiliziranje konzolnog stolića izvrstan je način da poboljšate estetiku vašeg predsoblja, hodnika, dnevnog boravka ili bilo kojeg drugog prostora u kojem imate konzolni stolić. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da stilizirate svoj konzolni stol na privlačan i uravnotežen način:

 • Odaberite temu ili stil: odaberite temu ili stil koji odgovara cjelokupnom uređenju sobe. Bilo da je moderan, rustikalni, starinski, minimalistički ili eklektičan, dosljedna tema će voditi vaš izbor.

 • Započnite s bazom: Započnite postavljanjem ukrasne baze na stol. Ovo bi moglo biti a nadstolnjak, komad tkanine ili a ukrasni poslužavnik. Baza pomaže pri učvršćivanju vašeg zaslona i dodaje teksturu i boju.

 • Dodajte žarišnu točku: odaberite žarišnu točku za svoj konzolni stol. To može biti veći ukrasni predmet, poput ogledala, umjetnine ili vaza sa cvijećem. Žarišna točka privlači poglede i daje ton ostatku aranžmana.

 • Stvorite visinu i ravnotežu: mijenjajte visinu predmeta koje stavljate na stol kako biste stvorili vizualni interes. Koristite predmete različitih visina, kao što su visoke vaze, naslagane knjige ili skulpture. Postignite ravnotežu raspoređivanjem viših predmeta s jedne strane, a nižih s druge strane.

 • Koristite ukrasne predmete: ukrasni predmeti poput skulptura, figurica i ukrasnih zdjela mogu vašem izložbi dodati osobnost i šarm. Odaberite predmete koji odgovaraju vašoj temi i stilu.

 • Uključite zelenilo: Dodavanje biljaka ili cvijeća može unijeti život i svježinu u vaš konzolni stol. Razmislite o korištenju lončanica, sukulenata ili a vaza svježeg cvijeća.

 • Knjige i časopisi: slaganje nekoliko dobro odabranih knjiga ili časopisa može dodati teksturu i visinu vašem zaslonu. Također ih možete koristiti kao platforme za podizanje drugih predmeta.

 • Svijeće i rasvjeta: Ugradite svijeće, svijećnjake ili male svjetiljke kako biste dodali toplinu i ugođaj. Također mogu dati mekan i privlačan sjaj prostoru.

 • Osobni dodaci: izložite osobne predmete kao što su uokvirene fotografije, suveniri s putovanja ili sentimentalne uspomene kako biste prostor učinili personaliziranijim.

 • Reflektivne površine: Ogledala ili metalni predmeti mogu dodati dašak glamura i svjetla vašem rasporedu konzolnog stola.

 • Grupiranje i raspored: Rasporedite stavke u grupe neparnih brojeva, kao što su tri ili pet. Igrajte se s različitim rasporedima dok ne pronađete izgled koji je vizualno ugodan.

 • Negative Space: Nemojte pretrpavati stol. Ostavite malo praznog prostora kako biste omogućili predmetima da dišu i spriječili da zaslon izgleda pretrpano.

 • Paleta boja: Držite se kohezivne palete boja koja nadopunjuje uređenje sobe. Ovo će osigurati da se vaš konzolni stol besprijekorno uklopi u cjelokupni dizajn.

 • Rotirajte sezonski: promijenite dekor na svom konzolnom stolu sezonski kako bi ostao svjež i zanimljiv. Razmislite o ažuriranju boja i predmeta kako bi odgovarali godišnjem dobu.

 • Redovito održavanje: povremeno obrišite prašinu i preuredite konzolni stol kako biste zadržali njegovu vizualnu privlačnost i spriječili stagniranje.

Ne zaboravite da je stiliziranje vašeg konzolnog stola prilika da izrazite svoju kreativnost i pokažete svoj osobni ukus. Eksperimentirajte s različitim rasporedima dok ne postignete izgled koji volite i koji nadopunjuje prostor.

U Kulina nudimo i druge svestrane asortimane komada namještaja uključujući stoliće za kavu, kolica za stoli pomoćne stoliće.