Kuharski nož EPICURE, 24 cm, Wüsthof

Code: WU398224
Brand: WÜSTHOF
194 €
Rasprodato
The item has been sold out…

EPICURE noževi alat su za kuhanje za svakoga tko zarađuje za život. Oni će pomoći u rješavanju svih izazova. Oni spajaju vrline dviju velikih filozofija: učinkovitost i lakoća japanskih noževa s njemačkom kvalitetom i sigurnošću. Oni stoga utjelovljuju potpuno novu vrstu noža koji radi sa svim stilovima kuhanja i postavlja novi standard za funkciju i izvedbu kvalitetnog noža. Razvoj serije EPICURE dosljedno prati nastojanje da se izostavi sve što je suvišno i optimizira ono što je potrebno.

Detailed information

Product detailed description

EPICURE noževi alat su za kuhanje za svakoga tko zarađuje za život. Oni će pomoći u rješavanju svih izazova. Oni spajaju vrline dviju velikih filozofija: učinkovitost i lakoća japanskih noževa s njemačkom kvalitetom i sigurnošću. Oni stoga utjelovljuju potpuno novu vrstu noža koji radi sa svim stilovima kuhanja i postavlja novi standard za funkciju i izvedbu kvalitetnog noža. Razvoj serije EPICURE dosljedno prati nastojanje da se izostavi sve što je suvišno i optimizira ono što je potrebno.

Kuharski nož EPICURE robustan je, težak nož sa širokom oštricom s finom, ali izdržljivom oštricom. Svestrani uređaj za profesionalce i kuhare hobiste koji čiste povrće, ali i sjeckaju začinsko bilje ili sjeckaju.

serija EPICURE

  • Visokokvalitetni kovani noževi proizvedeni u Solingenu
  • Savršeno uravnotežen s jedinstvenom ergonomijom za jednostavan rad
  • Ručka sa zakovicama prilagođava se prirodnom pokretu ruke
  • Ručka izrađena od posebnog materijala: prirodna vlakna i smola
  • Rabljeni vrhunski njemački legirani čelik X50CrMoV15
  • Izvanredna oštrica koja se lako održava
  • Tvrdoća 58 HRC Rockwell skala
  • Poseban računalno kontrolirani PEtec proces mljevenja
  • Precizno ručno brušenje i poliranje za savršenu oštricu
  • Stroga kontinuirana kontrola kvalitete, oštrica kontrolirana laserom
  • Inovativna zaštita za sigurno držanje
  • Glatki prijelaz između štitnika i ručke
  • Bešavno higijensko pričvršćivanje ručki
  • Noževi se mogu prati u perilici posuđa - ali preporučujemo ručno pranje
  • Produljeno jamstvo za nedostatke u proizvodnji i materijalu od 15 godina

Posebnost serije EPICURE je produženi oblik ručke i materijal koji se koristi za njenu izradu. Dizajneri su odabrali prirodna vlakna i smolukao materijal, zahvaljujući kojem su korisniku mogli ponuditi ugodan osjećaj drva , a u isto vrijeme izdržljivost i higijensku čistoću sintetičkih alternativa . Tako su spojili prednosti oba materijala i nisu opterećivali okoliš. Šira površina oštrice ne samo da nudi bolju kontrolu prilikom vođenja noža, već također pomaže da se hrana brzo i čisto dostavi u lonac.

Duša svakog noža je njegova oštrica. Za seriju EPICURE, izrađen je od jednog komada legiranog čelika X50CrMoV15. Izvrsna svojstva ovog nehrđajućeg čelika dodatno su poboljšana postupkom kaljenja i kovanja, čime se povećava rezna oštrica noža i značajno produljuje životni vijek oštrice. Serija EPICURE ima tvrdoću od 58 Rockwella, idealnu za kuhinjske noževe. Voljet ćete EPICURE noževe zbog njihove visoke početne oštrine, koju također zadržavaju dugo vremena. Oštrice su čvrste i lako se oštre.

Poseban računalno kontrolirani postupak brušenja noževa WÜSTHOF koristi se kako bi noževi bili savršeno oštri. Uz pomoć lasera računalo mjeri oštricu noža i robotu daje informacije za savršeno oštrenje. Kompjuterizirana proizvodna podrška tako noževima donosi izuzetno visoku početnu učinkovitost rezanja (po cijeloj dužini oštrice) i njihov dug vijek trajanja. Kvaliteta oštrice je visoka i, što je važno, lako se obnavlja.

Korištene tehnologije i materijali

Za proizvodnju noževa WÜSTHOF koristi se visokokvalitetni njemački čelik X50CrMoV 15 koji ima približno 0,5 posto ugljika te kroma, molibdena i vanadija kao legirajućih elemenata. Zahvaljujući dodatku kroma, otporan je na koroziju, što je poželjno za kuhinjske noževe.

Precizne oštriceizrađuju se od čelične trake kovanjem u matrici. Oni se stvrdnjavaju 15 minuta na temperaturi od 1070 °C, a zatim brzo hlade na 60 °C u dvije minute. Naknadno kaljenje (proces polaganog zagrijavanja materijala na temperaturu od 200 °C tijekom 45 minuta) oslobađa oštricu unutarnjeg naprezanja i stabilizira njenu martenzitnu strukturu. Oštrica tako dobiva optimalnu potrebnu tvrdoću od 58° po Rockwellu i veću žilavost.

Poseban postupak brušenja noževa WÜSTHOF nazvan PEtec (tehnologija preciznih rubova) osigurava idealan kut oštrice. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji gdje se noževi oštre uz pomoć robota kojima upravljaju i upravljaju računala. Prednost ovog postupka je precizna geometrija po cijeloj dužini oštrice, izvanredna i izuzetno visoka početna rezna učinkovitost noža, usporediva s oštrom britvom, te na kraju, ali ne manje važno, dug životni vijek oštrice.

Stabilna oštrica i savršena geometrija noža donose iznimnu sposobnost rezanja i preciznu kontrolu u rezu. Oštar kut od 15° daje još veću oštrinu koja rezanje čini ugodnijim. Zahvaljujući klinastom rezu, nož reže hranu bez napora.

Novodizajnirani štitnik i njegova inovativna geometrija osiguravaju ravnomjernu raspodjelu težine oko središta noža, što olakšava rad s nožem. Integriran je kao dio jednodijelne čelične oštrice. Štiti prste od klizanja po oštrici i osigurava preciznu kontrolu noža.

Ergonomska ručka izrađena od prirodnih vlakana i smole osmišljena je kako bi stavila veću težinu na izrezani predmet i tako radila s puno većom učinkovitošću. U prednjoj trećini je šireg oblika, a prema natrag se sužava. Jedino se tako može prilagoditi prirodnom stisku ruke. U isto vrijeme, jamči povećanu sigurnost i osjetno lakšu upotrebu. Stabljike su pričvršćene za stabljiku s dvije zakovice. Savršena poravnatost pojedinačnih dijelova sprječava hvatanje naslaga i bakterija.

Oštrenje noževa WÜSTHOF

Svaki nož potrebno je s vremena na vrijeme naoštriti jer se nakon dulje upotrebe otupi. Kromirani čelicikoriste se za održavanje i revitalizaciju oštrice , za oštrenje noževa preporučujemo brusno kamenje WÜSTHOF. Za manje iskusne nudimo i mlince s lakšim rukovanjem. Dovoljno je nekoliko puta pažljivo provući nož kroz žlijeb za brušenje i rub će biti obnovljen.

ur. Wüsthof Dreizackwerk KG osnovan je u Solingenu još 1814. godine, a tijekom dvjesto godina postojanja sedam generacija obitelji Wüsthof izmijenilo se u upravi. Može se pohvaliti nekim od najmodernijih, visoko automatiziranih proizvodnih procesa na svijetu. Primjerice, koristi 100 robota u proizvodnji noževa u gotovo 40 koraka.

Noževi marke WÜSTHOF danas se prodaju u više od 80 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući korištenju visokokvalitetnih materijala i suvremenih računalno upravljanih tehnologija, prikladni su za korištenje i pripremu hrane. Kulinarski užitak sam po sebi.

Additional parameters

Category: Kuharski noževi
Weight: 0.44 kg
Duljina oštrice: 24 cm
Vrsta proizvoda: Kuhinjski nož
Kolekcija: WÜSTHOF EPICURE
Margin: E
Veličina: 24 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: