Lusteri

1 items total
Luster POMP, 54 cm, mesing, Hübsch
Luster POMP, 54 cm, mesing, Hübsch
Online na zalihama (2 pcs)
433 €
HU991403

Lusteri – dodajte dašak elegancije svom interijeru

Što su lusteri?

Lusteri su razgranata ukrasna rasvjetna tijela koja se često postavljaju na stropove, poput visilica. Često imaju nekoliko krakova ili grana koje drže nekoliko žarulja.

Lusteri se često nalaze na formalnim mjestima poput blagovaonica, ulaza i velikih stubišta, ali se također mogu koristiti u spavaćim sobama, dnevnim sobama i drugim prostorima u kući.

Koje su vrste lustera?

Lusteri su ukrasna rasvjetna tijela koja vise sa stropa i često imaju više krakova ili grana s izvorima svjetlosti. Dolaze u različitim stilovima, veličinama i dizajnom kako bi odgovarali različitim estetikama interijera. Evo nekih uobičajenih vrsta lustera:

  1. Kristal Luster: Ovi lusteri ukrašeni su kristalnim elementima, kao što su staklene prizme i perle, koji stvaraju blistav prikaz refleksije svjetlosti. Kristalni lusteri mogu varirati od tradicionalnih i kićenih dizajna do modernijih i minimalističkih stilova.

  2. Tradicionalno Luster: Tradicionalni lusteri obično imaju klasičan dizajn, složene detalje i raskošne metalne konstrukcije. Često izazivaju osjećaj elegancije i luksuza, s elementima poput žarulja u stilu svijeća i ukrasnih ukrasa.

  3. Moderno Luster: Moderni lusteri imaju čiste linije, minimalistički dizajn i suvremene materijale. Mogu varirati od elegantnih i geometrijskih do apstraktnih i umjetničkih, uključujući materijale poput metala, stakla i ponekad nekonvencionalnih elemenata.

  4. Art Deco luster: Vrsta ukrasnog rasvjetnog tijela koje utjelovljuje karakteristike i elemente dizajna pokreta Art Deco koji se pojavio početkom 20. stoljeća. Art Deco je stil koji karakteriziraju hrabri geometrijski oblici, luksuzni materijali te osjećaj za modernost i eleganciju. Art Deco lusteri poznati su po svojoj prepoznatljivoj estetici i mogu poslužiti i kao funkcionalna rasvjeta i kao umjetničke žarišne točke u unutarnjim prostorima.

  5. Murano staklo Luster: Lusteri od murano stakla poznati su po svojim zamršenim staklenim radovima i živim bojama. Često se ručno izrađuju na otoku Murano u Italiji i visoko su cijenjeni zbog svoje umjetničke vrijednosti.

Kako očistiti a luster?

Zbog specifične vrste materijala koji se koristi za izradu lustera, oni s vremenom neminovno propadaju. Međutim, možete usporiti proces pridržavanjem određenih savjeta za održavanje.

Kada čistite svoj uređaj, prvo će vam trebati ljestve i tkanina koju ćete položiti ispod luster. Krpa će skupiti svu prašinu, lusterdijelova ili kristala koji padnu tijekom postupka čišćenja dok ljestve olakšavaju sigurno i pravilno čišćenje luster.

Prilikom čišćenja vašeg luster, navucite pamučne rukavice kako ne biste ostavili otiske prstiju i suhim pamučnim ručnikom obrišite okvir svjetla.

Koristite prirodnu otopinu za čišćenje na bazi vode kako biste se riješili tvrdih mrlja ili naslaga na kristalima, ali pazite da mokra otopina ne dođe na lustermetalne komponente. Uvijek koristite suhu krpu ili vunenu krpu za rutinsko brisanje prašine luster.

Ovo je samo nekoliko primjera od mnogih dostupnih vrsta lustera. Izbor od luster vrsta ovisi o cjelokupnom stilu uređenja prostora i ambijentu koji želite stvoriti.

Ostale kategorije ukrasne rasvjete, kao što su stolne svjetiljke, zidne svjetiljke, stojeće svjetiljkei vanjska svjetla, su dostupno uz naše stropne svjetiljke koje također uključuju viseće svjetiljke .