Stojeća ogledala

1 items total
Ogledalo za toaletni stolić PESA, smeđa, Blomus
79,80 €
BM66000

Zidna ogledala – neka vaša soba bude veća

Što su stojeća ogledala?

Stojeća ogledala praktičan su i često moderan dodatak vašoj sobi koja se može prisloniti uza zid ili ostaviti da stoji sama sa postoljem iza sebe, baš kao stolno ogledalo dostupno na Kulina.

Ova ogledala također mogu osvijetliti i dati više dimenzije vašoj spavaćoj sobi, dnevnoj sobi i drugim prostorima, ovisno o tome gdje ih postavite. Ovdje kupujte od vrhunskih robnih marki kao što su Blomus i Hübsch i pronađite onu koja odgovara vašem ukusu.

Gdje se postavljaju stojeća ogledala po kući?

Stojeće ogledalo možete postaviti gdje god želite, ali je dobra ideja to učiniti u području s malo prometa kako biste spriječili sudaranje i udarce.

U prostranoj dnevnoj sobi, stojeće ogledalo također može udvostručiti osjećaj prostora. Stojeće ogledalo koje služi kao ogledalo u punoj veličini za odijevanje možete postaviti u spavaću sobu, prostranu kupaonicu ili garderobu.

Stojeće ogledalo može se postaviti pored a blagovaonski stol, u mračnom kutu bilo koje sobe ili na kraju dugog, mračnog hodnika kako bi reflektirao svjetlo, poboljšao vidike i umnožio osjećaj prostora.

Čak i ogromno stojeće ogledalo s metalnim okvirom uza zid može pretvoriti stražnju terasu u vanjski dnevni boravak.

Koliko visoko treba biti stojeće ogledalo?

To se uglavnom svodi na osobne preferencije. Ako za planiranje garderobe namjeravate koristiti stojeće ogledalo, ono mora biti najmanje 25 cm dugo.

Visina vašeg stojećeg ogledala ovisit će o tome koliko vam je visok strop, gdje se nalazi i koliko želite da ima prisutnost. Nekoliko stojećih ogledala proizvodi se u rasponu od 5 do 7 stopa. Odaberite nižu koliko želite za dječju sobu ili visoku koliko želite za veliki prostor.

Kako stabilizirati nagnuto ogledalo?

Stabilnost vašeg naslonjenog zrcala ovisi o debljini i stabilnosti baze, visini i veličini zrcala te o količini trenja između zrcala i mjesta na kojem stojite.

Dodajte neke gumene ručke ili trake za namještaj na podnožje ogledala s drvenim okvirom prije nego što ga postavite na površinu od tvrdog drva kako biste spriječili klizanje. Pričvršćivanjem traka za namještaj na stražnju stranu ogledala, pričvršćivanjem na zidne klinove ili korištenjem sidara za gips karton za pričvršćivanje na zid, možete otići korak dalje.

Što ogledala služe interijeru?

Zidna ogledala služe kao svestrani i dojmljivi elementi interijera s nekoliko prednosti:

 • Poboljšani prostor: ogledala vizualno proširuju prostoriju, čineći je većom i otvorenijom. Strateškim postavljanjem ogledala može se stvoriti iluzija dubine, osobito u manjim prostorima.

 • Povećano svjetlo: ogledala reflektiraju prirodno i umjetno svjetlo, učinkovito osvjetljavajući prostoriju. Pomažu u ravnomjernijoj raspodjeli svjetla i čak mogu učiniti da soba izgleda sunčanije i privlačnije.

 • Dekorativni akcenti: Ogledala dolaze u različitim oblicima, veličinama i okvirima, dodajući ukrasni štih zidovima. Mogu poslužiti kao žarišne točke ili komplementarni dijelovi koji poboljšavaju estetiku prostorije.

 • Vizualni interes: ogledala unose teksturu i dimenziju u interijere. Njihove reflektirajuće površine dodaju složenost i dašak sofisticiranosti, razbijajući monotoniju u dizajnu.

 • Umjetnički odrazi: ogledala mogu uhvatiti i odražavati ljepotu umjetnosti, namještaja i arhitektonskih detalja, omogućujući vam da uživate u višestrukim perspektivama vašeg uređenja.

 • Iluzija visine: visoka ogledala mogu stvoriti okomiti fokus, vizualno produžujući visinu prostorije, što može biti posebno korisno u prostorima s nižim stropovima.

 • Ravnoteža i simetrija: postavljanje ogledala simetrično ili u parovima može stvoriti osjećaj ravnoteže i sklada u rasporedu prostorije.

 • Funkcionalna upotreba: ogledala su praktična za osobno dotjerivanje i provjeru odjeće, posebno kada se postavljaju na ulaze, hodnike ili garderobe.

 • Pogledi i krajolik: zrcala se mogu postaviti tako da zabilježe poglede na otvorenom, zelenilo ili zanimljivu arhitekturu, učinkovito prenoseći vanjštinu u zatvorene prostore.

 • Mali prostori: ogledala su posebno korisna u malim sobama ili uskim hodnicima gdje prostor mogu učiniti manje skučenim i privlačnijim.

 • Izjava o dizajnu: ogledala mogu poslužiti kao istaknuti komadi, prikazujući jedinstvene okvire ili oblike koji odražavaju vaš osobni stil.

Općenito, ogledala pridonose estetici, funkcionalnosti i cjelokupnom ugođaju interijera. Pažljivim odabirom njihovog položaja i dizajna, možete iskoristiti njihovu transformativnu moć da podignete svoj životni prostor.

Naša dekorativna stojeća ogledala dolaze u širokom rasponu veličina i oblika za vašu kuću ili stan, omogućujući vam da svakom prostoru date vlastiti individualni stil. Ogledala su fantastična za stvaranje izgleda prostora i otvaranje i najmanjih garsonijera ili hodnika! Imamo i kolekciju zidnih ogledala. Pogledaj ih!