Nož za povrće GOURMET, 10 cm, Wüsthof

Code: WU4060
Brand: WÜSTHOF
28,86 €
Online na zalihama (4 pcs)

Univerzalni nož za čišćenje i rezanje povrća, mljevenje ljutike, luka ili začinskog bilja, bez kojeg ne može niti jedna domaća ili profesionalna kuhinja. Kvalitetan pomagač s oštricom duljine 10 cm i praktičnom ručkom za udoban i siguran rad.

Detailed information

Product detailed description

Univerzalni nož za čišćenje i rezanje povrća, mljevenje ljutike, luka ili začinskog bilja, bez kojeg ne može niti jedna domaća ili profesionalna kuhinja. Kvalitetan pomagač s oštricom duljine 10 cm i praktičnom ručkom za udoban i siguran rad.

 • Univerzalni nož za svaku kuhinju
 • Dužina oštrice 10 cm
 • Idealan za rezanje i čišćenje povrća

Gurmanska serija

 • Kvalitetni, dobro izbalansirani noževi proizvedeni u Solingenu
 • Crna drška od posebnog sintetičkog materijala
 • Klasičan izgled s tri zakovice, dobro leži u ruci
 • Rabljeni vrhunski njemački legirani čelik X50CrMoV15
 • Precizno laserski izrezana od čelične trake
 • Potpuno metalne jezgre noževa s duljinom oštrice od 12 cm i većom
 • Izvanredna oštrica koja se lako održava
 • Tvrdoća 56-57 HRC Rockwell skala
 • Precizno ručno brušenje i poliranje za savršenu oštricu
 • Stroga kontinuirana kontrola kvalitete, oštrica kontrolirana laserom
 • Noževi se mogu prati u perilici posuđa - ali preporučujemo ručno pranje
 • Produljeno jamstvo za nedostatke u proizvodnji i materijalu od 15 godina
 • Serija je dobila važan pečat kvalitete i higijene NSF-a u SAD-u

Serija noževa Gourmet predstavlja kvalitetne noževe marke WÜSTHOF u popularnom tradicionalnom dizajnu s tri zakovice. Oštrice su precizno izrezane laserom iz čelične trake od legiranog nehrđajućeg čelika za noževe X50CrMoV15. Proizvode se u 12 do 14 koraka. Zahvaljujući korištenju visokokvalitetnih materijala i preciznom brušenju, odlikuje se visokom i dugotrajnom oštrinom.

Drška Gourmet noževa izrađena je od izdržljivog sintetičkog materijala u tipičnom dizajnu s tri zakovice. Ručke su dizajnirane u skladu sa zahtjevima ergonomije. Visokokvalitetna sintetika može podnijeti pranje u perilici posuđa, ali za očuvanje kvalitete oštrice preporučujemo ručno pranje koje je prikladnije za visokokvalitetne noževe.

Poseban računalno kontrolirani postupak brušenja noževa WÜSTHOF koristi se kako bi noževi bili savršeno oštri. Uz pomoć lasera računalo mjeri oštricu noža i robotu daje informacije za savršeno oštrenje. Kompjuterizirana proizvodna podrška tako noževima donosi izuzetno visoku početnu učinkovitost rezanja (po cijeloj dužini oštrice) i njihov dug vijek trajanja. Kvaliteta oštrice je visoka i, što je važno, lako se obnavlja.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, također moramo spomenuti važan NSF certifikatkoji je serija Classic Ikon dobila u SAD-u. Misija NSF-a je zaštita javnog zdravlja i okoliša. Između ostalog, potvrđuje da kuhinjska oprema, uključujući i noževe, nije štetna za ljudsko zdravlje. Na isti se način ispituje dizajn proizvoda, sigurnost materijala i upotreba. Logotip NSF-a možete pronaći na proizvodima čija je proizvodnja ekološki prihvatljiva i ne opterećuje ga nepotrebno.

Korištene tehnologije i materijali

Za proizvodnju noževa WÜSTHOF koristi se visokokvalitetni njemački čelik X50CrMoV 15 koji ima približno 0,5 posto ugljika te kroma, molibdena i vanadija kao legirajućih elemenata. Zahvaljujući dodatku kroma, otporan je na koroziju, što je poželjno za kuhinjske noževe.

Trn noža je laserski izrezan iz čelične trake. Zatim se gasi 15 minuta na temperaturi od 1070 °C, a zatim se brzo ohladi na 60 °C u dvije minute. Naknadno kaljenje (proces polaganog zagrijavanja materijala na temperaturu od 200 °C tijekom 45 minuta) oslobađa oštricu unutarnjeg naprezanja i stabilizira njenu martenzitnu strukturu. Oštrica tako dobiva optimalnu potrebnu tvrdoću od 56-57° po Rockwellu i veću žilavost.

Poseban postupak brušenja noževa WÜSTHOF nazvan PEtec (tehnologija preciznih rubova) osigurava idealan kut oštrice. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji gdje se noževi oštre uz pomoć robota kojima upravljaju i upravljaju računala. Prednost ovog postupka je precizna geometrija po cijeloj dužini oštrice, izvanredna i izuzetno visoka početna rezna učinkovitost noža, usporediva s oštrom britvom, te na kraju, ali ne manje važno, dug životni vijek oštrice.

Stabilna oštrica i savršena geometrija noža donose iznimnu sposobnost rezanja i preciznu kontrolu u rezu. Oštar kut pruža još veću oštrinu koja rezanje čini ugodnijim. Zahvaljujući klinastom rezu, nož reže hranu bez napora.

Oštrenje noževa WÜSTHOF

Svaki nož potrebno je s vremena na vrijeme naoštriti jer se nakon dulje upotrebe otupi. Kromirani čelicikoriste se za održavanje i revitalizaciju oštrice , za oštrenje noževa preporučujemo brusno kamenje WÜSTHOF. Za manje iskusne nudimo i mlince s lakšim rukovanjem. Dovoljno je nekoliko puta pažljivo provući nož kroz žlijeb za brušenje i rub će biti obnovljen.

ur. Wüsthof Dreizackwerk KG osnovan je u Solingenu još 1814. godine, a tijekom dvjesto godina postojanja sedam generacija obitelji Wüsthof izmijenilo se u upravi. Može se pohvaliti nekim od najmodernijih, visoko automatiziranih proizvodnih procesa na svijetu. Primjerice, koristi 100 robota u proizvodnji noževa u gotovo 40 koraka.

Noževi marke WÜSTHOF danas se prodaju u više od 80 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući korištenju visokokvalitetnih materijala i suvremenih računalno upravljanih tehnologija, prikladni su za korištenje i pripremu hrane. Kulinarski užitak sam po sebi.

Additional parameters

Category: Noževi za orezivanje
Weight: 0.1 kg
Duljina oštrice: 10 cm
Vrsta proizvoda: Noževi za posebne namjene
Margin: D
Veličina: 10 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: